Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 25.-31.07.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 25.07.2016 godine u 08.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  zaprimanja   pazara trgovine „Yimor“ u kome je zatečen falsifikat novčanice od 20 KM.O istom je upoznat nadležni inspektor sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Bana Jelačića u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici PS Orašje  koji je  po ovom osnovu upozorio na ponašanje 53 godišnjeg Živkovića iz Matića.

  -istog dana u 12.25 sati se u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku dogodila prometna  nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 25/26.07.2016 godine  službenici PS Orašje su izvršili obilazak ug.objekata na području PS Orašje prilikom čega su u 02.40 sati konstatirali prekoračenje radnog vremena ug.objekta „Dugme“ u Orašju.

  -dana 26.07.2016 godine u 19.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u ulici Kralja Tomislava u O.Luci. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je utvrdio da je provaljeno u kuću vlasništvo obitelji Oršolić iz Oštre Luke te skupa sa kriminalističkim tehničarom poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 26/27.07.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom odluke o radnom vremenu  ugostiteljskih objekata na području općine Orašje tijekom koga nisu evidentirali niti ijedno prekoračenje radnog vremena.

  -dana 27.07.2016 godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo  obitelji Bernatović iz Donje Mahale a sa lokaliteta „Neđevci. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.00 sati se na regionalnoj cesti u Novom Selu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 36 godišnji Marić   iz Hutenwega  ,Švicarske,protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.50 sati se na regionalnoj cesti R 464 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  u Omladinskoj ulici u O.Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 56 godišnjeg Kalapurića.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  Kopić –Mišković  o čemu je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 94 godišnjeg Miškovića  iz Matića.

  -dana 28.07.2016 godine u 19.00 sati se na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1 .8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  ne poštujući prednost prolaska  uzrokovao 24 godišnji V.T. iz  Oštre Luke protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati   pripadnici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom  koje su : kontrolirali  53 vozila, izdali 12 prekršajnih naloga, pregledali 12 motornih vozila izvršili provjere  identiteta za 2 osobe i izdali obavijesti o počinjenju  4 prekršaja.Koristim priliku pohvaliti rad angažiranih službenika i zahvaliti kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -istog dana u vremenu od 12.-16.00 sati kriminalistički istražitelji sektora krim policije MUP-a su izvršavali naredbu tužilaštva BiH  o traženju nestalih osoba  u domovinskom ratu na lokalitetu  Osiječak.

  -dana 29.07.2016 godine u 03.10 sati se u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 02.50 sati  službenici PS Orašje  su  u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat“S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 29.07.2016 godine u 14.15 sati se na križanju II ulice i lokalne ceste Ugljara –Matići  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.45 sati se na Carinskom terminalu u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 08.30-15.00 sati istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a su postupali po naredbi Tužilaštva BiH na lokalitetu Osječak tražeći posmrtne ostatke iz Domovinskog rata.

  -dana 30.07.2016 godine u 02.45 sati se u Orašju  u blizini Ug.objekta“Sova“ dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.20 sati se na parkingu trgovačkog centra „Yimor“  dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 motorna vozila a koju je uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta a da sa drugim sudionikom nije razmijenio podatke.Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača  protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati se ponovno na Carinskom terminalu u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv.Učesnici su  razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica  u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio  na ponašanje braću Knežević iz O.Luke.

  -dana 31.07.20165 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzora nad primjenom propisa o radnom vremenu ug.objekata pri čemu je zatečeno stanju uredno.

  Istog dana u 03.35 sati JriM je vrijeđanjem patrole prometne policije PU Odžak  narušio 45 godišnji Šljuka  iz Bosanskog Broda  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  Istog dana u 15.00 sati  se na parkiralištu stadiona HNK „Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Nakon  kvalitetno obavljenih operativnih provjera patrola prometne policije PU Orašje je utvrdila da je nezgodu uzrokovao i lice mjesta napustio 29 godišnji Srdar  iz Šiškovaca,RH, protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.07/01.08.2016 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o radnom vremenu ug.objekata te zatekli u prekoračenju  Ug.objekte“Dugme  i S klub“ o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 25.-31.07.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenog djela,najčešće su prijavljivana“ teške krađe“.                             

  __12___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __1___prijavu narušavanja JriM koji je narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

   __12__ prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekata na području Općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 25.-31.07.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___28 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske .                       

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti