Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 25.-31.3.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 25.03.2019. godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u obliku vike, galame i drskog ponašanja uposlenika Županije Posavske 42 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale protiv koga će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10.30-15.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima DZ Orašje u vidu pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 15.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 22.03.2019. godine u ulici Omera Džananovića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili Europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.15 sati PU Odžak je obaviještena da je u domu zdravlja u Modriči pružena pomoć povrijeđenom na radu u poduzeću „Pims“ u Odžaku. O istom je upoznata županijska inspektorica rada koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.03.2019. godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -dana 28.03.2019. godine u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Krištić u Boku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.1 u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se uključujući u promet vožnjom u natrag uzrokovao vozač 50 godišnji R.M. iz Vide protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29.03.2019. godine u 17.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja prozorskog stakla i ulaznih vrata obiteljske kuće u ulici XVI Aprila u Odžaku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv izvršiteljice kd“Oštećenja tuđe stvari“ 27 godišnje N.M. iz Odžaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu „Screem“ u VI ulici u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je potvrdio navode prijave te će protiv vlasnice 27 godišnje S.P. iz Ugljare provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.40 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je stu nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovala 37 godišnja Jelušićka iz Vojskove protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.03.2019. godine službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -dana 30/31.03.2019. godine službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 31.03.2019. godine u 00.05 sati patrola PS Orašje je tijekom pojačane kontrole u prometu zatekla u alkoholiziranom stanju 24 godišnjeg E.K. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.40 sati se na lokalno cesti Ugljara-Kostrč dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi dok je tijekom očevida utvrđeno da je pmv u nezgodi u alkoholiziranom stanju upravljao 58 godišnji I.P. iz Matića koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv i otuđenje torbice sa dokumentima vlasništvo 35 godišnjeg F.P. iz Donjeg Lukavca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila ispred trgovine Yimor“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv vlasništvo 51 godišnjeg Oršolića i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama a koje je patrola kvalitetnim radom na terenu ubrzo pronašla i utvrdila da je istim upravljao 48 godišnji A.M. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.50 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovao vozač pmv 80 godišnji V.S. iz Pruda ne poštujući prednost prolaska. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 25.-31.03.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „ teške krađe.
  __8__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na sasvim različite načine.
  __2__prijave narušavanja JRiM.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __5__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 25.-31.03.2019. godine smo zaprimili sveukupno__20__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti