Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 26.03.-01.04.2018. g.

  Najčitanije

  Dana 26.03.2018 godine u 07.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razbijanja stakla na ulaznim vratima trgovine“Jelas“ u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj 52 godišnjoj I.B. iz Vrbovca. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanoj povrede nanio suprug 54 godišnji M.B. iz Vrbovca protiv koga će zbog sumnje da je počinio KD“Nasilje u obitelji“ sukladno težini povreda supruge biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji u neposrednoj blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 40 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 27.03.2018 godine u 18.15 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Tolisi u neposrednoj blizini skladišta „Vinković“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i divlja životinja,srndać. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid prometne nezgode kao i lovačka udruga „Sava „ Orašje čiji će ovlašteni službenici za postupanje u ovakvim situacijama poduzeti statutom udruge predviđene mjere i radnje.

  -dana 28.03.2018 godine u 08.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja od strane 54 godišnjeg M.B. iz Vrbovca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak kome je imenovani dragovoljno predao pištolj i automatsku pušku. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog verbalnog vrijeđanja među sudionicima protiv navedenih provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.35 sati se u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na tmv na magistralnoj cesti M 1.8. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u vremenu od 11-12.00 sati je na gradskom groblju u Odžaku po naredbi tužilaštva izvršena identifikacija ostataka nestale osobe iz perioda rata.

  -istog dana u vremenu od 12-14.00 sati temeljem naredbe Tužilaštva BiH je izvršena ekshumacija na lokalitetu u Gornjem Svilaju.

  -dana 29.03.2018 godine u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja većeg broja skupocjenih parfema iz trgovine “DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn „ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.30-11.30 sati službenici policije MUP-a ŽP su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 10.50 sati se u 10.50 sati u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.03.2018 godine u 01.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu „RR“ smještenom u u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika objekta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.10 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „RR“ u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 30.03.2018 godine u 18.50 sati se na križanju ulica Vladimira Nazora i Braće Radića u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu nepropisnim preticanjem uzrokovao vozač motocikla 17 godišnji O.D. iz Stutgarta koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Protiv navedenog će biti sukladno težini povreda poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 31 godišnjeg Ahmetovića iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.03.2018 godine u 15,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu verbalnog vrijeđanja i prijetnje kuhinjskim nožem u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 43 godišnjeg M.N. iz Zagreba protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07,39 sati se na novoizgrađenoj cesti u Ražljevu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 34 godišnji Žilić iz Modriče protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.27 sati se na križanju ulica Svete Ane i Posavskih Branitelja u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 61 godišnji J.R. iz Domljevca protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati patrola PS Orašje je u Oštroj Luci u prosjačenju i skitnji zatekla 3 osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.04.2018 godine se u ulici Stjepana Radića u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 36 godišnji M.V. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 04.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred diskoteke „Milenium arena“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid i otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji je oštetio parkirano vozilo i udaljio se sa lica mjesta a da nije popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv iz garaže vlasništvo 65 godišnjeg A.F. iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.10 sati se u Brodskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 23 godišnja Božićka, Švicarska državljanka, protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom 60 godišnjem Z.P. iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid prometne nezgode te će protiv povrijeđenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 26.03.-01.04.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava kaznenih djela, ponovno imamo i prijavu otuđenja pmv.

  __10__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska i kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __6__prijava narušavanja JRiM, koji je najčešće narušavan skitnjom i prosjačenjem.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __5__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. U vremenu od 26.03.-01.04.2018 godine smo zaprimili sveukupno __26__ prijava za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti