Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 26.10.-01.11.2015 godine

  Najčitanije

   

  Dana 27.10.2015 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  krađe motorne pile i akumulatora vlasništvo  obitelji Kalapurić iz O.Luke.Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica oko međe susjeda u ulici Kardinala Stepinca u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 56 godišnjeg Matolića.

  -dana 28.10.2015 godine u 06.22 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kiosk u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novca iz kuće vlasništvo obitelji Baotić  iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim  policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika tijekom intervencije  u Tolisi narušila 52 godišnja Vincetićka iz Tolise protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.20 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 68 godišnji Jurić iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak..

  -istog dana u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Omladinskoj ulici u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnjeg Vincetića iz Tolise.

  -istog dana u vremenu 15.30-20.00 sati službenik PS Orašje je  pružao asistenciju tijekom pratnje  psihički oboljele osobe na liječenje u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 29.10.2015 godine u 15.35 sati se  u Svilaju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao  19 godišnji Radman  iz Gornjeg Svilaja protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.50 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8  na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor.Očevidom je utvrđeno da je nezgodu nepropisno pretičući uzrokovao vozač pmv 42 godišnji Čović  iz O.Luke protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.Koristim priliku da upozorim vozače traktora i radnih strojeva  na obavezu korištenja svjetlosne signalizacije tijekom  kretanja vozilima u javnom prometu,postavljanju katadioptera na priključne uređaje i korištenje obavezne rotacije na vozilima obzirom da smo ušli u period  magli u Posavini   i većeg broja prometnih nezgoda u kojima su sudjelovali traktori i priključna oruđa.

  -istog dana tijekom očevide navedene nezgode patrola prometne policije je utvrdila da je u nezgodi sudjelovao traktor  koji nije registriran,odnosno osiguran.Protiv vozača navedenog traktora 43 godišnjeg Kamenjaša  iz Matića će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.10.2015 godine u 00.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe ug.objekta „ RR „ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika objekta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana navedena patrola PS Orašje je u prekoračenju dopuštenog radnog vremena ug.objekata zatekla navedeni ug.objekat “RR“ u Donjoj Mahaloj o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 30.10.2015 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM u ug.objektu BP“Rox“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim drskim ponašanjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem  građana i OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušio 42 godišnji M.A. iz O.Luke koji  je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.23 sati se na u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala teško povrijeđena Sejdićka iz Odžaka protiv koje će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta ne razmijenivši podatke vozač NN vozila sa 41 Živkovićem iz Ugljare ,vozačem TMV.Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog  vozača NN vozila će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.15 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Odžak je protiv odgovornog za istu nezgodu provela prekršajni postupak.

  -dana 31.10.2015 godine u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 19 godišnjem E.P. iz  Dervente. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene  mjere.

  -istog dana u  10.30 sati se  u Bosanskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor.Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač traktora 48 godišnji Zulfić  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv a koju je ponovno krećući se nepropisno u natrag uzrokovala 32 godišnja Gračanlićka  iz Živinica protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  50 godišnjeg Kosića  iz Boka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.

  -istog dana  policijski službenici PU Odžak su u prosjačenju zatekli  2 ženske osobe   protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.11.2 015  godine u  07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u prostorije NK „Hajduka“ u Orašju. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije PU Orašje je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  11.40 sati JriM je tijekom kontrole prometa narušio 28 godišnji Jurakić  iz Novog Grada  koji je lišen slobode i zadržan.Protivi navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati se na križanju V i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 32 godišnji Lešić  iz Bošnjaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.10 sati se na križanju XVII i XXVIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv a koju je ponovno ne poštujući prednost prolaska  prouzrokovao 41 godišnji Živković iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  .U tijeku izvještajnog  period  ,od 26.10.-01.11.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                     

  __11___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska i kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __5___prijava narušavanja JriM koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __5___prijava ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 26.10.-01.11.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___26__prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

           

           

  GLASNOGOVORNIK

                                                                                                  Josip Dominković

                                                                                                      Mag.ing.prometa

                    

   

     GLASNOGOVORNIK

     Josip Dominković

    Mag.ing.prometa

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti