Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 26.11.-02.12.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 26.11.2018 godine u 16.00 sati PS Odžaka je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo 25 godišnjeg A.D. iz Međeđe Donje.  O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke  policije PU Odžak  koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.15 sati lišeni slobode zbog napada na policijske službenike PS Orašje su predani službenicima  Sudske policije Orašje na dalje postupanje.

  -istog dana u 09.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja semafora u Odžaku. O istom je upoznata  patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je isti oštetio krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv 23 godišnji E.H.  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 27.11.2018 godine u 10.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Topolovac sa lokacije Trnjak u Zoricama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.50 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. Očevidom  patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je do nezgode došlo zbog ne držanja dovoljnog razmaka  među sudionicima u nezgodi protiv kojih će sukladno visini štete u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.10 sati se u ulici Redže Škangića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 68 godišnji M.I. iz Novg Sela protiv  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  policijski službenici PU Odžak su  vršili  osiguranje okupljanja  -protesta poljodjelaca  sa prostora  Općine Odžak a zbog dodjele   zemljišta  poduzeću  koje nije sa područja Općine Odžak  što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu primanja prijetećih poruka 30 godišnjoj  F.H. iz Orašja  upućenih od  strane 29 godišnjeg M.B. iz  Ugljare. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u  VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga 71 godišnjeg A.H. iz Orašja.

  -dana 28.11.2018 godine  službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na  području Općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -dana 28/29.11.2018 godine  službenici policije Pu Odžak su vršili osiguranje  okupljanja prosvjednika, poljodjelaca, sa prostora Općine Odžak  a zbog nezadovoljstva  okupljenih  dodjelom  poljoprivrednog zemljišta proizvođačima koji nisu sa područja Općine Odžak. Prosvjed je protekao bez incidenata.

  -dana 29.11.2018 godine u 04.55 sati se  u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je, krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom pmv , uzrokovao  32 godišnji Živković iz Donje Mahale  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja stakla na ug.objektu „Lamanche“ i otuđenje zvučnika istog objekta koji se nalazio izvan prostorije na stadionu „Goal“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.12 sati prethodno lišeni slobode zbog nazočnosti veće količine alkohola u organizmu  32 godišnji Živković iz Donje Mahale uputio je ozbiljnu prijetnju  policijskom službeniku PS Orašje   zbog čega je ponovno lišen slobode i zadržan.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.55 sati se  na regionalnoj cesti u Vrbovcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 19 godišnji M.M. iz Potočanskog Lipika protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u obitelji Marković  u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje sina u obitelji.

  -istog dana u vremenu od 10-12.30 sati službenici policije su vršili osiguranje protesta nezadovoljnih poljodjelaca sa područja Općine Odžak koje okončano  u 15.00 sati.

  -istog dana u vremenu od 07.30-12.00 sati službenici policije PU Orašje su provodili  akciju pojačane kontrole prometa  lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 29/30.11.2018 godine  službenici PU Orašje su provodili  pojačanu kontrolu promet koja je protekla bez incidenata.

  -dana 30.11.2018 godine JRiM je narušen   vrijeđanjem  i psovkama upućeni sucu za prekršaje Općinskog Suda Odžak putem  društvene mreže „Facebook“ . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv prekršitelja 54 godišnjeg R.M. iz Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11.30-16.20 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je izvršila pratnju psihički oboljele osobe  na psihijatriju u Tuzlu  što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana službenici policije PS Odžak  su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 02.12.2018 godine u 14.35 sati sena na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata  patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su nezgodu uzrokovala obadva sudionika nepropisno izvodeći radnju vozilom,skretanje“ pri čemu je došlo do međusobnog kontakta vozila. Protiv sudionika u nezgodi patrola će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.25 sati se na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 32 godišnja B.K.  iz Ugljare protiv koje će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.12.2018 godine u 01.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kostrču.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila navedene supružnike.

  -istog dana  patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 26.11.-02.12.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela.

  __7__prijave prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM,vrijeđanjem i psovkama upućenim sucu za prekršaje.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __14__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 26.11.-02.12.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __27__ različitih  prijava    za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti