Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 26.04-02.05.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 26.04.2021. godine u 09.05 sati jrim je u zgradi PS Orašje vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušila 56 godišnja O.J. iz Donje Mahale protiv koje je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Vladimira Nazora u Tolisi u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 47 godišnjak sa inicijalima J.D. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 23.04.2021. godine u 13.20 sati u Ugljari u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su temeljem naredbe Županijskog tužilaštva kriminalistički obradili 28 godišnjeg Imamovića iz Zenice protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.04.2021. godine u 09.20 sati kriminalistička policija PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja ključeva tmv vlasništvo poduzeća „Trink“ iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno kd izvršio 21 godišnji A.K. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su postupajući po prijavi Kazneno popravnog zavoda Orašje radili na rasvjetljavanju kd“Ugrožavanja sigurnosti „ upućene putem društvene mreže „Facebook-mesenger“ štićeniku navedenog zavoda. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 19.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu ometanja u radu republičke inspektorice na Carinskom terminalu GP Šamac od strane 46 godišnjeg M.T. iz Gradiške koga je službenik PS Domaljevac-Šamac upozorio na ponašanje.

  -dana 28.04.2021. godine u 22.55 sati patrola PU Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 30 godišnju Živkovićku iz Modriče protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 13.30 sati u Matićima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 29.04.2021. godine u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda 55 godišnjem G.M. iz Orašja od strane 54 godišnjeg H.P. iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.30 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 43 godišnjeg I.D. i 46 godišnjeg A.D. iz Tolise protiv kojih je proveden prekršajni postupa.

  -istog dana u 23.05 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla i 20 godišnjeg T.T. iz Bijele protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla i 45 godišnjeg I.M. i 32 godišnjeg I.M. iz Vidovica protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „Bingo“ u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta nakon uzrokovanja nezgode. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 19-20.35 sati u prostorije PU Orašje su pozvane 3 osobe radi uzimanja iskaza na okolnosti nanošenja tjelesnih povreda 56 godišnjem G.M. iz Orašja.

  -dana 30.04.2021. godine u 01.20 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla 32 godišnjeg V.R. iz Gredica i 29 godišnjeg D.M. iz Vučilovca protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 30.04.2021. godine u 10.10 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju u III. ulici u Orašju zatekao 27 godišnju Šečićku iz Brčkog protiv koje je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu uposlenice kladionice „Bet live“ u Vidovicama od strane 46 godišnjeg Šokića iz Vidovica protiv koga je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla na BP „AGS“ u Orašju pmv u kome su se nalazile 4 muške osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i X. ulice u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač bicikla 70 godišnji M.B. iz Orašja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju III. i VI. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 24 godišnjakinja sa inicijalima J.V. iz Oštre Luke protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS-a u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.05.2021. godine u 15.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Novom gradu u kojoj je sudjelovao jedan četverotočkaš i u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač četverotočkaša, 18 godišnji D.D. iz Modriče, koji je isključen iz prometa , protiv koga će sukladno težini povreda suvozača i upravljanja vozilom prije sticanja prava biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno pretičući u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač 27 godišnji G.M. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 02.05.2021. godine u 19.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 2 migranta iz Maroka u Gornjoj Dubici koje je patrola PS Odžak smjestila u prostorije za smještaj migranata o čemu je upoznat inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 26.04.-02.05.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __3__prijave kaznenih djela.
  __8__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.
  __9__prijava narušavanja jrim, koji je najčešće narušavan kršenje odredbi o zabrani kretanja i prosjačenjem.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečena 1 migranta na području Županije Posavske. Te smo organizirali __1187__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 818 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 817 osoba dok 1 osoba nije poštivala propisanu mjeru i 356 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata od strane 12 osoba te smo proveli 1 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera, upozorili 1 osobu zbog ne nošenja zaštitne maske.
  Zaprimili smo__4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 26.04.-02.05.2021. godine smo zaprimili sveukupno__26__prijava građana te organizirali__1187__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti