Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 27.02.-05.03.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 27.02.2017 godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu gubitka osobne iskaznice na ime 61 godišnjeg Mikića iz Kostrča. O istom je izdana potvrda a molimo poštenog nalazača da istu dostavi najbližoj policijskoj stanici ili vlasniku.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu gubitka osobne iskaznice na ime 19 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale. O zaprimljenoj prijavi je sačinjena potvrda koja je izdana  vlasniku iskaznice.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu gubitka osobne iskaznice i na ime  30 godišnjeg A.D. iz Orašja. O istom je sačinjena potvrda koja je izdana vlasniku iskaznice.

  -dana 28.02.2017 godine  službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radu ug.objekata na području općine Orašje  pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 28.02.2017 godine u 17.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje upućene  34 godišnjem E.S.  iz Orašja a od strane 28 godišnjeg O.H. iz  Odžaka.  O istom je upoznat dežurni istražitelj  kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.10 sati temeljem naloga istražitelja navedenog kaznenog djela lišen je slobode i zadržan  navedeni 28 godišnji O.H. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 28.02.2017 godine u vremenu od 12-13.00 i u vremenu od 14-16.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnje svečanih „karnevalski povorki“ na području mjesnih zajednica općine Orašje koje su protekle bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 10.35-10.50 sati policijski službenici  prometne policije PU Orašje su vršili pratnju van gabaritnog tereta  magistralnom cestom M 1.8 na relaciji od Orašja do Lepnice što je proteklo bez problema.

  -istog dana u 13.00 sati  zbog prestanka razloga za zadržavanje  na slobodu je pušten  lišeni slobode 28 godišnji I.H. iz Odžaka

  -dana 02.03.2017 godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u XXVIII  ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije  PU Orašje koji je poduzeo  mjere potrage za otuđenim dokumentima  i izvršiteljima.

  -istog dana u 08.10 sati se na magistralnoj cesti Odžak Modriča dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati se   u ulici Svete Ane u Domeljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se mimoilazeći u uzrokovao vozač mopeda 78 godišnji Špionjak  iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati se na parkiralištu  trgovačkog centra „Citi ina“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.03.2017 godine u 11.40 sati se na križanju Avenije i XXXVI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao  59 godišnji M.K.  iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.10 sati se n magistralnoj cesti  na Kadru dogodila  prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 59 godišnji H.Z.  iz Gradačca  protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak sukladno težini povreda suvozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.03.2017 godine u 12.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u blizini Doma zdravlja u Domaljevcu. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Tolisa  koji su lokalizirali požar.

  -dana 05.03.2017 godine  službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje tijekom koga su u radu zatekli  ug.objekte““Simply“ u Orašju i „Leo“ u Ugljari  o čemu su sačinili  službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 09.07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi teško povrijeđenoj 68 godišnjoj Đurićki iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno pmv i navedena  Đurićka kao vozač bicikla te će nakon utvrđivanja uzroka i konstatacije povreda protiv odgovornog za istu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.55 sati se na križanju Proleterske ulice i novosagrađene pristupne ceste  na trasu autoputa VC u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao  vozač pmv 77 godišnji R.P. iz  Odžaka protiv  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 27.02.-05.03.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela.

  __7___prijava  prometnih nezgoda uglavnom uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __0___prijava narušavanja JriM.

  __10___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivani gubici i otuđenja  osobnih iskaznica i dokumenata.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 27.02.-05.03.2017 godine zaprimili sveukupno    ___13 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.  

                                                                                                                                                                   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti