Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 27.03.-02.04.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 27.03.2017 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja većeg broja  drvenih kolaca kojim se obilježavaju radilišta deminera  kao i kidanje vrpci kojom se razgraničava očišćeno od miniranog područja na lokalitetu kod „Lovačkog bara“ u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nestanka oznake dužine toka rijeke Save sa lokaliteta staračkog Doma u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 28.03.2017 godine službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena  ug.objekata na području općine Orašje zatekli „Simply“ u Orašju i „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 28.03.2017 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska 2 neeksplodirana ubojita sredstva na njivi zvanoj Gaj  u Vidovicama. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u Donjoj Mahaloj . O istom je je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 52 godišnjeg I.V. iz Donje Mahale.

  -dana 29.03.2017 godine u 15.07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Maskaljević  iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 59 godišnjem I.D. iz Odžaka  a od strane  S.B. iz Odžaka protiv koga će dežurni istražitelj krim policije PU Odžak sukladno težini povreda navedenog prijavitelja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Brežnjak-Tupaja  u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv navedenih zbog narušavanja JRiM provesti prekršajni postupak .

  -istog dana u 14.25 sati se na lokalnoj cesti u Ugljari dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 57 godišnji M.M. iz Boka protiv koga će sukladno težini povreda suvozača i zakona o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.25 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Leo“ u Ugljari. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom  inspektoratu na postupanje

  -dana 30.03.2017 godine u 14.50 sati  tijekom vršenja pretresa  kuće i pomoćnih objekata koje koristi 30 godišnji S.B. iz Odžaka  korisnik objekta je izvršio KD „Napad na službenu osobu tijekom vršenja službene dužnosti“. Imenovani je lišen slobode i zadržan te će protiv njega biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 13.30-15.00 sati  temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršen je pretres obiteljske kuće već imenovanog  30 godišnjeg S.B. u Odžaku kojim je pronađeno traženo oružje ,gasni pištolj,  kojim je počinjeno kazneno djelo. Navedeno oružje je privremeno i uz potvrdu oduzeto a protiv navedenog korisnika će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.45 sati se na lokalnoj cesti Vidovice – Jenjić  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su nezgodu uzrokovala obadva sudionika nepropisno se mimoilazeći. Protiv navedenih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.25 sati se  u ulici Omera Džananovića u Odžaku  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.20 sati službenik Elektrodistribucije Orašje je prijavio oštećenje drvenog stupa,bandere, tijekom paljenja niskog raslinja   u Bukovoj Gredi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 31.03.2017 godine u 00.45 sati službenici PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „Leo“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 00.53 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenje inventara picerije „Oskar“   u Orašju,eksplozijom ručne bombe. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

   

  -dana 31.03.2017 godine u 19.00 sati se na križanju IX i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 20 godišnja Bilušićka iz Potočana protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja zadnjeg vjetrobranskog stakla na pmv vlasništvo 69 godišnjeg Đukića  iz Domaljevca. O istom su upoznati službenici prometne policije  koji su o zaprimljenoj prijavi sačinili službenu zabilješku.

  -dana 01.04.2017 godine u 01.45 sati tijekom kontrole prometa u II ulici u Orašju u prometu je zatečen 38 godišnji M.H. iz Domaljevca koji je zbog nedopuštene količine alkohola u organizmu lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 02.04.2017 godine službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 18.15 sati jrim je na križanju III i XIV ulice u Orašju vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika tijekom vršenja službe narušio  51 godišnji S.P. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.45 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog za istu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati se  u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom, parkiranje,prouzrokovao 66 godišnji A.L.  iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  16.15 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu seksualnog uznemiravanja  9 godišnjeg djeteta   u Prudu. O istom je  upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji će u nazočnosti službenika centra za socijalni rad poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu odlaska iz „Kuće za mlade“ u Tuzli malodobnika iz Kostrča koga su policajci u zajednici i pronašli u obiteljskoj kući u Kostrču o čemu  su sačinili službenu zabilješku i izvijestili prijavitelje.

  -dana 03.04.2017 godine policijski službenici PS Orašje su ponovno u prekoračenju radnog vremena zatekli  ug.objekat“Leo“ u Ugljari“ o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 27.03.02.04.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana KD „Krađe“.

  __6___prijava  prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2___prijave narušavanja JriM.koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti

  __12___prijava ostalih događanja,najčešće je prijavljeno prekoračenje radnog vremena ug.objekta „Leo“ u Ugljari.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 27.03.-02.04.2017 godine smo zaprimili sveukupno    ___27 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.    

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti