Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 27.04.-03.05.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 27.04.2020. godine u 22.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u ug. objektu „HNK Orašje“ vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti od strane 47 godišnjaka, u alkoholiziranom stanju, sa inicijalima D-Ž. iz Kostrča protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 2 muške osobe iz Matića koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 27./28.04.2020. godine patrole PS Orašje su izvršili nadzor nad primjeno odredbi samoizolacije nad 21 osobom na području Općine Orašje koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 28 vozila sa 68 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Orašje su u kršenju odredbi zabrane okupljanja više od 5 osoba izuzev članova uže obitelji zatekli 12 osoba o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole PS Orašje su utvrdile 2 kršenja zabrane rada ugostiteljskih objekata i to ug. objekta “HNK Orašje„ i „Exit“ Orašje o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana službenici PS Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 20 osoba sa područja općine Odžak od kojih su 17 zatekli na adresi prebivališta a 3 profesionalna vozača su se nalazila na službenom putu.

  -istog dana patrola PS Odžak je izvršila pratnju 1 osobe kojoj je određena mjera samoizolacije u Novom Selu.

  -istog dana patrola PS Odžak je u kršenju Zapovjedi o poštivanju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekla 1 osobu koja je upozorena na ponašanje.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su za potrebe PS Domaljevac-Šamac izvršile pratnju 3 vozila sa 7 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -dana 28.04.2020. godine u 12.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “teške krađe“ skupocjenih uređaja, opreme i instalacije vlasništvo JP Autoceste FBiH iz objekta „CP Svilaj“ u Donjem Svilaju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 25 godišnji A.Đ. iz Domaljevca, 21 godišnji N.I. iz Tolise koga je patrola PS Domaljevac-Šamac upozorila na ponašanje.

  -dana 28./29.04.2020. godine patrole PS Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji na području Općine Orašje kojom su zatekli 21 osobu koja se pridržavala odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 55 vozila sa 120 putnika kojima je određena samoizolacija prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su za potrebe PS Domaljevac-Šamac izvršile pratnju 6 vozila sa 13 osoba kojima je određena samoizolacija prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji 21 osobe od kojih se 18 nalazilo na adresi prebivališta a 3 vozača su se nalazila na službenom putu.

  -dana 29.04.2020. godine u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 17 godišnje S.K. iz Orašja od strane 30 godišnjeg E.P. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 29./30.04.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad provedbom mjere samoizolacije 30 osoba na području općine Orašje i 1 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju 83 vozila sa 207 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su za potrebe PS Domaljevac-Šamac izvršile i pratnju 12 vozila sa 20 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi mjera samoizolacije 19 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Odžak su izvršile pratnju 3 vozila u kojima se nalazilo 5 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Odžak su provodeći nadzor nad primjenom odredbi o poštivanju epidemiološko-zaštitnih mjera utvrdili nepoštivanje navedenih mjera od strane 3 osobe koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 30.04.2020 godine PS orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je članove obitelji upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska mine na njivi zvanoj „Ada“ u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite općine Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.04/01.05.2020 godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad provedbom mjere samoizolacije 40 osoba na području općine Orašje i 1 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 152 vozila sa 317 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 5 vozila sa 6 osoba prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad provedbom odredbi rješenja o samoizolaciji 20 osoba na području općine Odžak od kojih se 19 pridržavalo odredbi rješenja a 1 osoba se nije pridržavala istih.

  -istog dana patrola PS Odžak je izvršila pratnju 1 vozila sa 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana patrole PS Odžak su u kršenju odredbe o epidemiološko-zaštitnih mjera zatekle 3 osobe i 1 malodobnika koji je upozoren na ponašanje.

  -dana 01.05.2020 godine u 06.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja nadstrešnice autobusnog stajališta u Filipovića ulici u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere da bi se oko 10.20 sati operativnom dežurnom PS Orašje telefonom obratio 19 godišnji A.K. iz Boka koji je prijavio da je na istoj lokaciji izgubio nadzor nad pmv kojim je upravljao i pritom oštetio navedeno stajalište . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -dana 01./02.05.2020 godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 46 osoba na području općine Orašje koje su se pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili pratnju 151 vozila sa 406 osoba za potrebe PS Orašje i 6 vozila sa 15 osoba za potrebe PS Domaljevac-Šamac kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 26 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja i 1 profesionalnog vozača koji se nalazio na službenom putu.

  -istog dana patrola Ps Odžak je izvršila pratnju 6 vozila sa 10 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -dana 03.05.2020. godine u 01.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kd“ nasilje u obitelji“ u Baziku. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je protiv izvršitelja navedenog kd 20 godišnjeg D.B. iz Bazika poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 02./03.05.2020. godine patrole PS Orašje su izvršile nadzor nad provedbom samoizolacije za 49 osoba sa područja općine Orašje i 1 osobe sa područja općine Domaljevac-Šamac koje su poštivale odredbe rješenja o samoizolaciji

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 46 vozila u kojima se nalazilo 100 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 2 vozila sa 4 osobe kojima je određena samoizolacije prostorom Općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji 29 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Odžak su izvršile pratnju 2 vozila sa 4 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u kršenju odredbi o provedbi epidemiološko –zaštitnih mjera zatekla 1 osobu koju je upozorila na ponašanje.

  -dana 03.05.2020. godine u 20.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 25 godišnjeg Adamovića iz Bukove Grede od strane 20 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke koji je zbog vrijeđanja i omalovažavanja patrole PS orašje lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje sina 18 godišnjeg U.D. iz Oštre Luke.

  -dana 03/04.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 55 osoba na području općine Orašje i 5 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 48 vozila sa 100 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 5 vozila sa 8 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 32 osobe na području općine Odžak koje su se u potpunosti ponašale sukladno rješenju.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili pratnju 3 vozila sa 4 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 27.04.-03.05.2020 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave kaznenih djela, prijavljene su „teške krađe“ i kd“ nasilje u obitelji“.
  __1__prijavu prometne nezgode ,uzrokovane kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__prijave narušavanja jrim, prijavljena su vrijeđanja i omalovažavanja OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo__19__prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __437__osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 8 vozača se nalazilo na službenom putu.
  Izvršen je__21__nadzor provedbe Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata kojim su zatečena 2 ug.objekta koja su kršila zapovijedi kriznog stožera.
  Izvršeno je__618__pratnji vozila u kojima se nalazilo __1417__osoba kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršen je__21__nadzor nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica, pri čemu je zatečeno 8 osoba koje nisu poštivala navedenu mjeru zbog čega je upozorena na ponašanje.
  Izvršen je 21 nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godine koju nije poštivao 1 malodobnik koji je upozoren na ponašanje.
  Zaprimili smo__6__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljene različita uznemiravanja i razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 27.04.-03.05.2020. godine smo zaprimili sveukupno 11_ prijava građana i__711__ različitih aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti