Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 27.06.-03.07.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 27.06.2016 godine u 19.19 sati PS Orašje je zaprimila prijavu „Krivolova „  na njivama zvane „Veprice „ u Matićima O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je lovočuvar LU Sava Orašje u krivolovu zatekao 43 godišnjeg I.D. iz Matića protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  .istog dana u vremenu od 08.30-14.50 sati službenici PS Odžak su pružali asistenciju  djelatnicima doma zdravlja  prilikom praćenja bolesne osobe  do medicinskog centra u Tuzli.

  -istog dana u 11.50 sati policijski službenik PS Orašje je u prosjačenju u Oštroj Luci zatekao 21 godišnjeg Boderovića iz Zavidovića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati  u Oštroj  Luci je u prosjačenju zatečena i 22 godišnja Šečićka   iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 28.06.2016 godine u 15.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati se  u IX ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnji D.B. iz Ugljare protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na PMV vlasništvo 51 godišnjeg Ćoškovića   iz  Domaljevca.

  -istog dana u 17.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji  gost –ugostiteljski radnik  u ug.objektu  na autobusnom kolodvoru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te po ovom osnovu upozorila na ponašanje 73 godišnjeg A.K.  iz  Domaljevca.

  -dana 29.06.2016 godine u 22.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje upućene vatrenim oružjem od strane 34 godišnjeg Živkovića iz Donje Mahale uposlenici sportske kladionice „Pet plus“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  nanošenja lakših povreda 34 godišnjem A.B. iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će po ovom osnovu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati se na Graničnom prijelazu Orašje dogodila prometna nezgoda koju je krećući se  tmv i ne poštujući prometno znakovlje uzrokovao 21 godišnji Zukić  iz Previla  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 57 godišnjeg Nedića iz Tolise. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 18.10 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu  reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu „Yoker“ u IV ulici u Orašju. O istom je  upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje ugostiteljskog radnika  30 godišnju R.B. iz Karanovaca,uposlenu u navedenom objektu.

  -dana 30.06.2016 godine u 10.10 sati se  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj  u neposrednoj blizini  ljekarne „Juzbašić dogodila prometna . o istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 20 godišnji I.K. iz Donje Mahale  koji je u nezgodi uslijed pada sa motocikla zadobio  lake  tjelesne povrede.Protiv navedenog će patrola prometne policije provesti prekršajni postupak.

  -dana 01.07.2016 godine u 09.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 kod skretanja za trgovački centar“Yimor“ dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 20 godišnji T.Ž. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 60 godišnjeg Dominkovića iz Tolise. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 02.07.2016 godine u 00.33 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Huskić-Mrkonjićka iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 51 godišnjeg Huskića.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv vlasništvo 27 godišnjeg Petrovića iz Obudovca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim dokumentima i novcem.

  -dana 03.07.2016 godine u 00.07 sati se na križanju ulica Atifa Šapčanina i Brodske ulice u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 20 godišnji Dević iz Jakeša protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.


  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 27.06.-03.07.2016 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane provale u kuće i pmv.
  __5___prijava prometnih nezgoda ,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2___prijave narušavanja JriM , koji je ponovno narušavan prosjačenjem i reproduciranjem preglasne glazbe.
  __8___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske razmirice . Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 27.06.-03.07.2016 godine smo zaprimili sveukupno ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.            

                     

   

  GLASNOGOVORNIK
   Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti