Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 27.08.-02.09.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 27.08.2018 godine u 21.40 sati se na parkiralištu ug.objekta „Cadillac“ u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta  a da vozač nije sa oštećenim razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta  biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 07.00 sati  na magistralnoj cesti M1.8  u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.08.2018 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje tijekom koga su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 15.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji  Gudelj a sa lokaliteta „Krčevine u Vrbovcu. O istom su upoznati istražitelji krim policije PU Odžak koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i privremeno oduzeli hrastove trupce za koje se sumnja da potiču iz prijavljenog kaznenog djela te će protiv izvršitelja G.M. poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pucanje iz vatrenog oružja na načelnika općine Vukosavlje koji je plovio skuterom na rijeci Savi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.40 sati se na parkiralištu u V ulici u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom  uzrokovao  46 godišnji J.M. iz Kostrča protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana službenik prometne policije PU Orašje je prijavio prometnu nezgodu koja se dogodila 25.08.2018 godine u 22.30 sati  u Kopanicama u kojoj je sudjelovao jedan biciklista koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati se na križanju XXXVI ulice i Avenije u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 49 godišnji I.P. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.08.2018 godine u 16.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo NN pmv i malodobna osoba na romobilu koja je u  nezgodi zadobila tešku tjelesnu povredu. Nakon obavljenog očevida patrola je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv  koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 14-15.00 sati po naredbi tužilaštva Županije Posavske policijski službenici MUP-a su izvršili rekonstrukciju prijavljenog događaja na rijeci Savi.

  -istog dana u vremenu od 21-24.00 sati službenici PU Odžak u provodili pojačanu kontrolu prometa na području Općine Odžak koja je protekla bez incidenata.

  -dana 02.09.2018 godine u 03.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 20 godišnjem A.P. iz   Odžaka . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanom povrede nanio malodobnik   iz Odžaka protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je u u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 19 godišnjeg S.B. iz Srebrenika koji  je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu u lišila slobode 54 godišnjeg Džoića iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao i lice mjesta napustio 33 godišnji Č.M. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.09.2018 godine  službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opčine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 27.08.-03.09.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave  kaznenih djela, prijavljena su različita kaznena djela.

  __7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom .

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 27.08.-03.09.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __15__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prmeta

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti