Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 27.11.-03.12.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 27.11.2017 godine u 23.50 sati se u Baziku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i NN Tmv koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke o nezgodi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem tmv protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 26.11.2017 godine  u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili  europsko izvješće o nezgodama.

              -istog dana u 20.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela Sebešića iz Vojskove. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

              -istog dana u 21.40 sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama

              -dana 29.11.2017 godine u 21.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 dogodila prometna  nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedna divlja svinja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje  i lovočuvar LU „Sava Orašje“ koji su  poduzeli zakonom predviđene mjere.

              -dana  30.11.2017 godine u 12.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv i nanošenje povreda vlasniku istog  33 godišnjem A.D. iz  Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak  kao i Županijska tužiteljica koja će sukladno težini povreda vlasnika vozila , protiv izvršitelja 42 godišnje E.D. iz Odžaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u vremenu od 08.30-11.30 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje kolone prosvjednika zdravstvenih radnika Županije Posavske  što je proteklo bez incidenata.

              -dana 01.12.2017 godine u 06.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja stakla na ulaznim vratima BP“Branikom“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u vremenu od 18.15-20.15 sati  temeljem naredbe suda Orašje istražitelji MUP-a su izvršili  pretragu  kuće i pratećih objekata koje koriste dvojica povratnika   u trgovini opijatima. Tijekom pretresa u istim objektima su pronađeni i oduzeti predmeti potrage ,velika količina  medikamenata  i opreme . Protiv vlasnika, korisnika, navedenih objekata  nadležni inspektor za  borbu protiv narkomanije MUP-a  će poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 10.20 sati se kod kružnog toka na križanju magistralne ceste M 14.2 i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koji će protiv odgovornog za istu nezgodu sukladno  težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 15.25 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „Yimor“  u Domaljevcu  dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv 27 godišnjeg V.S. iz  iz Brvnika  zbog uzrokovanja  prometne nezgode i upravljanja kombibusom sa ne pripadajućim registarskim oznakama poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -dana 02.12.2017 godine u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijetnje na život  upućene od strane psihički bolesne osobe   iz Ugljare. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedenog lišila slobode i smjestila na psihijatriju u Orašju a potom nakon ukazane pomoći  lišila slobode. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 27.11.-03.12.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela, prijavljeni su sasvim različita kaznena djela.

  __6___prijava  prometnih nezgoda ,uglavnom uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1___prijavu  narušavanja JriM.

  __0__ prijava  zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.

  __2___prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 27.11.-03.12.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _12 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim tjednom iza nas.

   

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti