Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 28.01.-03.02.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 28.01.2019 godine  u 12.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 44 godišnjaka sa inicijalima Ž.Š. iz Bazika. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je o  stanju beživotnog tijela obavijestio dežurnog tužitelja Županijskog tužilaštva  koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 18.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izvanbračnih razmirica  u  Grebnicama. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je supruga 30 godišnjeg A.F.  iz Grebnica upozorila na ponašanje.

  -dana 29.01.2019 godine u 14.30 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na lokalnoj cesti u Draganovcima. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv a  da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 42 godišnja A.S.  iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 13.20-15.20 sati na odjelu za patologiju ŽB Orašje  u nazočnosti istražitelja sektora kriminalističke policije MUP-a  izvršena je obdukcija preminulog 44 godišnjaka iz Bazika  kojom je utvrđeno da je navedeni preminuo prirodnom smrću-zatajenjem srca, nakon čega tijelo predano obitelji radi ukopa.

  -dana 30.01.2019 godine u 16.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode  koja se dogodila ispred pošte u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano službeno pmv vlasništvo pošte i nn vozilo  koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa predstavnicima pošte nije razmijenio podatke i  popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta  patrola prometne policije će protiv  nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -dana 31.01.2019 godine u  11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Teške  krađe“ na  štetu ženske osobe sa inicijalima F.I. iz Odžaka. O istom je upoznat istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno kd izvršila 31 godišnja H.R. iz Novog Sarajeva protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Teške krađe“ na štetu obitelji Pejić iz  Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj  kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.02.2019 godine u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM od strane 42 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje  zbog upornosti u činjenju prekršaja  lišila slobode  i zadržala. Proti navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 16.30 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode  koja se dogodila na  sedmom kilometru magistralne ceste M 1.8. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 24 godišnji M.M.  iz Donje Skakave koji je u nezgodi zadobio lakše povrede. Protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere  .

  -istog dana u 23.27 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 25 godišnjaka sa inicijalima E.I. iz  Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će  uslijediti prekršajni postupak.

  -01/02.02.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje i jedinice za podršku MUP-a su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 18.45 sati se na benzinskoj pumpi „Rox“  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 02/03.02.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati policijski službenici PU Orašje su skupa sa pripadnicima jedinice  za podršku MUP-a ponovno provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa  koja je protekla bez incidenata.

  -dana 03.02.2019 godine u 03.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim ispred  pekare „Složna braća“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim narušio malodobnik  protiv koga će sukladno zakonu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.23 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 58 godišnjeg M.M. iz  Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03/04.02.2019 godine  u vremenu od 22-02.00 sati službenici policije PU Orašje su  skupa sa pripadnicima Jedinice za podršku MUP-a  ponovno provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla  bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 28.01.-03.02.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, prijavljena su kd“Teške krađe“.

  __4__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih kretanjem pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen drskim ponašanjem.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 28.01.-03.02.2019 godine smo zaprimili sveukupno    __16__   prijava   za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti