Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 28.01.-04.02.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 29.01.2018 godine u 14.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju ispred BP“AGS“ u Orašju zatekla 40 godišnjeg F.M. iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 30.01.2018 godine u 06.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u ljekarnu“Vukić“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.40 sati se u Brodskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao vozač NN pmv koji se udaljio sa lica mjesta bez zaustavljanja nakon kontakta sa oštećenim i razbijanja lijevog retrovizora na pmv kojim je upravljao 31 godišnji Šapina  iz Zorica. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -dana 31.01.2018 godine u 09.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja dvije ručne dizalice sa pumpne stanice „Rudine“ koja se nalazi u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Šamac. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja skupocjenog tv aparata vlasništvo 25 godišnje N.M. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedenu štetu pričinio 30 godišnji S.M. iz Odžaka protiv koga će sukladno visini štete biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.02.2018 godine u 12.00 sati se na parkiralištu trgovačkog centra“Yimor“ u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv.Sudonici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja i psovanja kantonalnog tužitelja od strane izvjesnog A.Đ. iz Domaljevca koga je patrola PS Domaljevac-Šamac upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 18.10 sati NN osoba je prijavila da u Brvniku u blizini  groblja gori nisko raslinje i trava te prijeti opasnost ugrožavanja i obiteljskih kuća u neposrednoj blizini. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa  koji su lokalizirali požar.

  -dana 02.02.2018 godine u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u prostorije NK“Hajduk“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu Doma Zdravlja Orašje. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji je  napustio lice mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu odlaska od kuće u NN pravcu 39 godišnjeg Gojkovića iz Odžaka. O istom  su upoznate policijske agencije u našem okruženju kao i FUP  koje su otpočele mjere potrage za navedenim.

  -istog dana u 15.00 sati se na parkiralištu „Citiy centra“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o  nezgodama.

  -dana 03.02.2018 godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu motela“Vila aroma“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem nn vozila koji se udaljio sa lica mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.02.2018 godine u 18.20 sati se u Ugljari dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 28 godišnji L.D. iz Srednje Slatine protiv koga je patrola prometne policije PU Orašje provela prekršajni postupak.

  -dana 05.02.2018 godine u 01.30 sati se na GP Šamac dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač tmv oštetivši ogradu Carinskog terminala. Protiv vozača 56 godišnjeg L.D iz Kopra patrola prometne policije PU Orašje je provela prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 28.01.-04.02.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale krađe.

  __7__prijave prometne nezgode, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom na parkiralištima.

  __1__prijavu narušavanja JRiM,prijavljeno je prosjačenje i skitnja.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __3__prijave ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 29.01.-04.02.2018 godine smo zaprimili sveukupno __15__ prijava  za sveukupno područje Županije Posavske.

                                                                                                  GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti