Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 28.08. – 03.09.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 28.08.2017 godine u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših tjelesnih povreda u VIII Ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je KD“ Fizički napad i nanošenje tjelesnih povreda“ izvršio 35 godišnji M.M. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenje parkiranog pmv na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.30 sati se u VIII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno daje nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 25 godišnji A-S. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mehmedalić-Madžarević o čemu je u poznat policajac u zajednici koji je na ove okolnosti sačinio službenu zabilješku.

  -istog dana u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica na relaciji Orkićka- Hecenova u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu sačinio službenu zabilješku.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na lokaciji „Bjelike“ u Matićima o čemu su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi DVD-a Matići i Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 19.50 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 64 godišnjeg A.T. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protivi imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 29.08.2017 godine u 05.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja ulaznih vrata na kući obitelji Kopić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja KD 41 godišnjeg M.K. iz Oštre Luke poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na lokalitetu „Travnici“ na dijelu između Matića i Čović Polja. O istom su upoznat i pripadnici vatrogasnih psoitrojbi DVD-a Matići i Pelagićevo koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Polje“ u neposrednoj blizini BP“Vinković. O istom su poznati pripadnici vatrogasnog društva Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dama u 20.00 sati službenik Krim policije PU Odžak je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio KD“ Tešku krađu“ lišio slobode 25 godišnjeg O.M. iz Gradačca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.38 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći „Heroinom“ predoziranom A.H. iz Odžaka koji je nakon pružene prve pomoći upućen u ŽB Orašje o čemu je obaviješten i nadležni inspektor za narkotike MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.09.2017 godine u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenih parfema u trgovini „DM“ smještenoj u tržnom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom vozaču motocikla 46 godišnjem Z.P. iz Brezika. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je imenovani uzrokovao prometnu nezgodu krećući se regionalnom cestom Donji Svilaj-Vrbovac neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta izgubivši kontrolu nad vozilom i sletio u odvodi kanal novoizgrađenog vodovoda. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.10 sati Ps Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Bokovi“ u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja OSO tijekom vršenja službene dužnosti u ulozi Veterinarske inspekcije na GP Orašje od strane 60 godišnjeg M.K. iz Brčkog koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana patrola PŠ Orašje je u skitnji na semaforiziranom križanju pred graničnim prijelazom u Orašju zatekla 28 godišnjeg Bikića iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.08.2017 godine u 21.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM turiranjem pmv u ulici Atifa Šapčanina u Odžak od strane 21 godišnjeg M.M.P. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.50 sati se na križanju XII i XIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 18 godišnji Đukić iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima JP „Komunalac“ Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 08.50 sati se u XXXIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popuni europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.30 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 01.09.2017 godine u 21.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kući vlasništvo obitelji Delić u Bosanskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

  -istog dana u 14.30 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 pored mjesnog groblja“Karaula“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovala 21 godišnja Bernatovićka iz Donje Mahale protiv koje će biti sukladno težini povreda vozača i suvozača na motociklu poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.20 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 na dijelu zaobilaznice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač kombibusa 57 godišnji M.V. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.42 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u vanbračnoj zajednici u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je upozorila na ponašanje 29 godišnjeg A.F. iz Grebnica te suprostavljene uputila da spor u svezi viđanja djeteta rješavaju putem nadležnih institucija.

  -istog dana u 10.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji zet-punac u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu izazivanja požara na više lokacija na području općine Odžak. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Odžaka ,Modriče i Bosanskog Broda koji su oko 19.00 sati lokalizirali požar.

  -istog dana u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u još jednoj izvanbračnoj zajednici . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.09.2017 godine u 22.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Garić u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo mjere potrage za otuđenim većim brojem lovačkih pušaka i izvršiteljima.

  -istog dana u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska uginule srne na lokaciji „Basutska“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.09.2017 godine u 13.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Garić u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Dominković na „Kućiškom putu“ u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Braće Ribara u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje75 godišnjeg Jurića.

  -istog dana u 11.10 sati PS Domaljevac-Šamaca je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 82 godišnjeg Stanića u Baziku. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 15.30 sati se u ulici 27. Jula u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  Koristim priliku zahvaliti se na požrtvovnosti vatrogasnim postrojbama Županije Posavske i suradnji sa susjednim postrojbama RS i pozivam zajednicu da u budućem periodu pokuša iznaći mogućnosti popravljanja radno pravnog statusa vatrogasaca kao i tehničke ispravnosti opreme i vozila obzirom da su se pokazali kao neizostavni dio sigurnosne zajednice i po pitanju gašenja požara, pomoći unesrećenima u nezgodama tako i u zimskom održavanju lokalnih cesta. Cijenjeni vatrogasci od srca Vam hvala.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 28.08.-03.09.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __9___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće.
  __8___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __2___prijave narušavanja JriM.
  __17___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i izvanbračne razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 28.08.-03.09.2017 godine smo zaprimili sveukupno _36 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti