Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 28.10.-03.11.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 28.10.2019. godine u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Oštećenja tuđe stvari „počinjenog na štetu 58 godišnjeg K.P. iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da postoje osnovi sumnje da je navedeno kd izvršio izvjesni M.K. iz oštre Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati službenik policije PS Odžak je u prosjačenju u ulici Maršala Tita u Odžaku zatekao 36 godišnju S.D. iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.50 sati službenici PS Orašje su na njivama u Kostrču pronašli 2 migranta starosne dobi između 17 i 20 godina. O istom je upoznat inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pozvati stanovnike Županije Posavske da nas obavještavaju o pojavi nepoznatih osoba na prostoru Županije Posavske kako bismo bili u mogućnosti očuvati zasluženo stanje sigurnosti na našem području.

  -dana 29.10.2019. godine u 07.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „Citiy inn“ u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana Ps Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.10.2019. godine u 06.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv braće u sukobu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS orašj eje u III ulici u Orašju u prosjačenju zatekla 19 godišnju E.H. iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Vladimira Nazora u Tolisi u kojoj su sudjelovala 3 pmv i u kojoj su 3 osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za nezgodu sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 31.10.2019. godine u 19.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Filipovića ulici u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se mimoilazeći u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv 24 godišnji A.K. iz Boka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su kontrolirali 45 vozila,izdali 3 prekršajna naloga, izvršili provjeru identiteta za 2 nn osobe i pregledali 11 motornih vozila. Koristim priliku pohvaliti rad službenika policije PU Odžak i zahvaliti se kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 01.11.2019. godine u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Rodoskvrnuća“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji će protiv 44 godišnjeg A.S. iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V i VI ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 4 pmv, a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 22 godišnji M.N. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.45 sati službenik PS Orašje je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kd “prikrivanja“ lišio slobode i zadržao 42 godišnjeg H.K. iz Sarajeva protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati lišen je slobode i osumnjičeni za izvršenje kaznenog djela „Rodoskrvnuća“ u Orašju protiv koga će također biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.11.2019. godine u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Ugljara–Kostrč u neposrednoj blizini diskoteke „S-klub“ u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta, a vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Kostrču. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao vozač pmv 59 godišnji DŽ.M. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 24 godišnji M.M. iz Županje protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08-16.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje natjecanja u pripremanju lovačkog čobanca koji je organiziralo lovačko društvo Fazan“ iz Odžaka, a što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.50 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 01.11.2019. godine u blizini BP „Branikom“ u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.11.2019. godine u 11.40 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Odžak-Prud u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 31 godišnji N.H. iz Gradačca protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.40 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholizirano stanju zatekla 67 godišnje A.F. iz Gornjeg Svilaja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.30 sati PS Domaljhevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Grebnicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je članove obitelji upozorio na ponašanje.

  -istog dana službenici PS Orašje su predali osumnjičenog za kazneno djelo službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 28.10.-03.11.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kaznena djela.
  __11__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na sasvim različite načine.
  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen prosjačenjem i skitnjom.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 28.10.-03.11.2019. godine smo zaprimili sveukupno__25__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti