Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 28.11.-04.12.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 28.11.2016 godine u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema 27.11.2016 godine  u trgovini „DM“ trgovačkog centra „City in“ U Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati se u IV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za istu nezgodu nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je oko međe suprostavljene susjede uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija te ih upozorila na ponašanje.

  -dana 29.11.2016 godine u 07.00 sati službenici prometne policije PU Orašje su prijavili zaticanje neosiguranog pmv kojim je upravljao i sudjelovao u prometnoj nezgodi,06.06.2016 godine , 62 godišnji Nedić iz Tolise protiv koga će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj 45 godišnjoj L.K. iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog počinjenog KD“Nasilja u obitelji „ lišila slobode i zadržala bivšeg supruga imenovane K.S. iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 13.18-15.30 sati temeljem naredbe SUD-a BiH službenici  MUP-a su u nazočnosti  službenika policije Brčko distrikta izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi  37 godišnji V.V. iz Oštre Luke tijekom koga su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti  u svrhu dokazivanja  postojanja osnova sumnje  da je navedeni počinio KD“ Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvoje uposlenika zgrade Vlade Županije Posavske. O istom je upoznata patrola PS Orašje  koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 40 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale.

  -dana  30.11.2016 godine u vremenu 09.-10.30 sati službenici krim policije PU Odžak su temeljem naredbe Općinskog  suda  Orašje izvršili pretres  prostorija koje koristi 39 godišnji M.B.  iz Vojskove  tijekom koga su pronašli osušenu biljnu masu  koja svojim izgledom asocira na marihuanu  i veću količinu tableta bez recepata. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 55 godišnjeg Gicića  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te će tijelo preminulog biti predano obitelji radi ukopa.

  -dana 01.12.2016 godine u 00.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja izloga na ug.objektu „Corso“ u I ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 39 godišnjeg I.S. iz Orašja   protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  – istog dana u 13.15 sati se na pješakom prijelazu u II ulici u neposrednoj blizini škole dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv  i 18 godišnja pješakinja koja je u nezgodi  zadobila lakše tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv odgovornog za uzrokovanje nezgode sukladno težini povreda pješakinje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.12.2016 godine u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u Criteškoj ulici u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.15 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu računalne prijevare na štetu poduzeća „Yimor“ iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 10.10 sati se na parkiralištu tržnog centra „Maxi Cash-Carry“  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prijetnji upućenih telefonom 34 godišnjem Dominkoviću  iz Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.12.2016 godine u 20.00 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta neregistriranim i neosiguranim pmv uzrokovao 47 godišnji Župarić iz Vidovica protiv koga će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.20 sati  se na BP“Marijus“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji dvojice Kneževića sa Šošinog brda u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje mlađeg prezimenjaka.

  -dana 04.12.2016 godine u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kladionicu“Bet-live“ u  V ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  širenja  i izmišljanja laži putem  društvene mreže „Facebook“ od strane 53 godišnje M.T. iz Vidovica protiv koje će  sukladno zakonu  o prekršajima  po JRiM  biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 28.11-04.12.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __9___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane zloupotrebe narkotika.

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1___prijavu narušavanja JriM, koji je narušen širenjem laži  i izmišljotina putem društvene mreže“Facebook“.

  __5___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 28.11.-04.12.2016 godine smo zaprimili sveukupno  tek  ___20 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.                                                                                                                      

   

  GLASNOGOVORNIK
   Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti