Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 29.03.-04.04.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 30.03.2021. godine u vremenu od 17.20-17.45 sati patrola PU Orašje je temeljem naredbe Tužilaštva Županije Posavske, lišenog slobode izvjesnog M.Đ. sprovela od Općinskog suda Orašje i smjestila ga u prostorije za smještaj osoba lišenih slobode u PS Orašje.

  -istog dana patrola PS Orašje je temeljem naredbe Tužilaštva Županije Posavske , lišenog slobode izvjesnog A.J. sprovela od Općinskog suda Orašje do prostorija za smještaj lišenih slobode u PS Orašje.

  -istog dana u vremenu od 11-11.40 sati kriminalistički tehničar PU Odžak je pružao asistenciju policijskim službenicima Terenskog ureda Banja Luka što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 13.45-14.00 sati su ispred zgrade Općine Odžak od strane domaćih poljoprivrednika održani mirni prosvjedi koji su protekli bez incidenata.

  -dana 31.03.2021. godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i da je vozač 65 godišnji I.K. iz Oštre Luke nažalost preminuo.

  -istog dana u 13.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja guma na traktoru poduzeća „Poljoprivrednik“. O istom je upoznat dežurni tužilaštva ŽP koji je naložio poduzimanje zakonom predviđene mjere.

  -istog dana temeljem naredbe Općinskog suda Orašje lišeni slobode 63 godišnji A.J. iz Ugljare i 63 godišnji Đ.M. iz Šamca su u vremenu od 12-12.20 sati predani službenicima CSP PK Odžak na dalje postupanje.

  -dana 01.04.2021. godine u 23.30 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u ne poštivanju odredbi o zabrani kretanja zatekla 65 godišnjeg Džombića iz Šamca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.05 sati se u ulici Sadeta Karića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nepropisnim skretanjem tmv prometnu nezgodu uzrokovao vozač 21 godišnji Đ.M. iz iz Kiseljaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 22 godišnji J.M. iz Ade protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Maroševićka iz Tolise–Lozić iz Bazika koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 02.04.2021. godine u 21.59 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 51 godišnjeg Đogaša iz Vrbovca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.10 sati patrola Ps Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 48 godišnjeg I.Č. iz Domaljevca protiv koga je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.40 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla 26 godišnjeg M.M. iz Donje Skakave protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.05 sati patrola PU Odžak je iz prometa isključila i lišila slobode zbog alkoholiziranosti već imenovanog Đogaša iz Vrbovca koji je zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.04.2021. godine u 10.50 sati patrola PS Orašje je u Donjoj Mahali u prosjačenju zatekla 36 godišnju O.S. iz Brke protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.52 sati službenik PS Orašje je prijavio narušavanje jrim na stadionu u Donjoj Mahaloj od strane 27 godišnjeg S.V. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati policijski službenici PU Odžak su temeljem službenog akta upućeni da pronađu izvjesnog J.M. iz Gornjeg Svilaja koga tom prigodom nisu pronašli na traženoj adresi.

  -dana 04.04.2021. godine u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju VII. i XIV. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 19-20.00 sati službenici PU Odžak i PS Domaljevac-Šamac su pružali asistenciju Županijskoj inspekcijskoj službi prilikom obilaska ugostiteljskih objekata što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 20.40 sati patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla izvjesnog A.H. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.03.-04.04.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __1__prijavu kaznenog djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda.
  __2__prijave narušavanja jrim.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __724__prijave različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 373 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 373 osobe i 345 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 4 slučaja, pružili 2 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 0 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.

  Zaprimili smo__13__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 29.03.-04.04.2021. godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave građana te proveli__724__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti