Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 29.04.-05.05.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 29.04.2019. godine u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja spomenika u Vidovicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je po ovom osnovu lišio slobode izvršitelja kd 50 godišnjeg Župarića iz Vidovica protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Šošino Brdo u Oštroj Luci u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Savskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supružnike u razmiricama.

  -dana 30.04.2019. godine istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a je zaprimio prijavu kd“Računalne prijevare „na štetu poduzeća“Bosanac“ u Orašju. O istom će biti upoznat nadležni inspektorat koji će poduzeti zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 77 godišnjeg Pranjića iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 11.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Bratstva i Jedinstva u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 16-17.10 sati službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju memorijalne biciklističke povorke (Mostar-Vukovar) na relaciji od Lepnice do GP Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 01.05.2019. godine u 19.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv suprostavljenih susjeda sukladno težini nanesenih i konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.05.2019. godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 48 godišnji Jounis iz Osijeka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.55 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u blizini entitetske crte. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda bicikliste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.05.2019 godine u 01.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Posavac“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 03.05.2019. godine u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijetnji na život 59 godišnjaku iz Donje Mahale od strane nn osobe. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo obitelji Mehić iz Gradačca u trgovini „Daichman „smještenoj u trgovačkom centru 2City inn“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.25 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini mlina“Kekec“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog kretanja motociklom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta i da su u istoj nezgodi vozač i putnica zadobili lakše povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv vozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.50 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima doma zdravlja Orašje u obliku pratnje bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 23.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji u blizini gradskih bazena zatekla 3 osobe sa područja Gradačca protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.05.2019. godine u 04.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 na skretanju sa magistrale za kamp moto susreta u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom je utvrđeno da su vozač i putnik na motociklu zadobili teške tjelesne povrede a da je vozač pmv 31 godišnji J.DŽ. iz Donje Mahale bio pod uticajem alkohola iz kog razloga je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv odgovornog za nezgodu će sukladno težini povreda sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u industrijskoj zoni na Dusinama. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno skrećući uzrokovao 22 godišnji I.K. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.05.2019. godine u 04.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Delić iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 49 godišnji M.B. iz Oštre luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 kod gvozdene ćuprije u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas lutalica. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.04.-05.05.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __11__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1__prijavu narušavanja JRiM, ponovno je prijavljena skitnja i prosjačenje.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __5__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 29.04.-05.05.2019. godine smo zaprimili sveukupno__24__prijave za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na sveukupna događanja na području Županije Posavske možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti