Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 29.05.-04.06.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 30.05.2017 godine u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila zapaljenja sušnice vlasništvo obitelji Vincetić u Vidovicama. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Vidovice koji su požar stavili pod kontrolu kao i policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -dana 31.05.2017 godine u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 13.05 sati u Prvomajskoj ulici u Boku. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv čiji su vozači razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -dana 01.06.2017 godine u 12.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu nanošenja štete na šljiviku vlasništvo obitelji Perković iz Domaljeca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je utvrdio da je NN izvršitelj na njivi zvanoj „Kočište“ u Domaljevcu u šljiviku navedenog vlasnika posjekao 15 stabala šljive čime je počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ . Nakon utvrđivanja identiteta protiv izvršitelja će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana patrola PS Odžak je u prosjačenju zatekla maloljetnu, djecu zbog čega će protiv organizatora prosjačenja i navođenja djece na prosjačenje 47 godišnje A.R i 29 godišnje E.B. iz Modriče provesti prekršajni postupak.
  -dana 02.06.2017 godine u 23.40 sati se na križanju ulica Atifa Šapčanina i XIV Aprila u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao NN vozač sa pmv marke „Škoda“ koji je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta izgubio nadzor nad vozilom te sletio u metalnu ogradu dvorišta vlasništvo obitelji Puzić. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Odžak je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Posavskoj ulici u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.
  -istog dana u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu napada pasa lutalica na magistralnoj cesti u blizini Crpne pumpe u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 03.06.2016 godine u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijevare tijekom kupovine drva za ogrijev te rušenje dvorišne ograde vlasništvo obitelji Mijatović iz Tolise. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je navedenu štetu pričinio 24 godišnji Tešić iz Gornjih Kaladara protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 04.06.2017 godine u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijave u provale u obiteljske kuće braće Vincetić u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 22.30 sati Ps orašje je zaprimila prijavu provale i u obiteljsku kuću vlasništvo još jedne obitelji Vincetić u Franjevačkoj Ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 23.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale i u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Maskaljević iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim novcem.
  -istog dana u 23.45 sati se na lokalnoj cesti u Lepnici dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 23 godišnji Josipović iz Vidovica protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 05.06.2017 godine u 00.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Živković iz Donje Mahale – Kneževićka iz Ugljare. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.05.-04.06.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj.
  __3___prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1___prijavu narušavanja JriM.
  __4___prijavu ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 29.05.-04.06.2017 godine smo zaprimili sveukupno tek ___13 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim tjednom iza nas.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti