Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 30.03.-03.04.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 30./31.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji kojom su utvrdili da su se na području općine Orašje 102 osobe pridržavale odredbi rješenja dok 1 osoba, 49 godišnja M.M. iz Oštre Luke nije zatečena na adresi prijavljenoj na rješenju. O istom je sačinjena službena zabilješka. Na području općine Domaljeac-Šamac su izvršili nadzor i poštivanje odredbi rješenja o samoizolaciji 48 osoba.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 29 vozila u kojima su se nalazile osobe kojima je na GP Orašje određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske, a ako je osoba s našeg područja do mjesta prijavljenog prebivališta, određenog rješenjem sanitarnog inspektora.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile kontrolu nad provedbom rješenja o samoizolaciji kojom su utvrdili poštivanje odredbi rješenja od strane 72 osobe.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili pratnju 1 osobe kojoj je na GP određena mjera samoizolacije na relaciji Prud-Potočani što je proteklo bez incidenata.

  -dana 31.03/01.04.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad provedbom Rješenja o samoizolaciji 141 osobe sa područja općine Orašje od kojih se ponovno samo 1 osoba nije pridržavala navoda rješenja. O zatečenom je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom isnpektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole su utvrdile poštivanje rješenja o samoizolaciji na području općine Domaljevac-Šamac od strane 47 osoba.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile 55 pratnji sa GP osoba kojima je određena mjera samoizolacije.

  -istog dana službenici Pu Odžak su izvršile nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji 65 osoba koje su u potpunosti poštivale navode rješenja.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile 2 pratnje, a 4 osobe kojima je na GP određena mjera samoizolacije na relaciji Prud-mjesto prebivališta za svakog navedenog.

  Ovom prigodom želim dodati da su sve druge odluke Stožera u potpunosti ispoštivane.

  -dana 01.04.2020. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“mučenje i ubijanje životinja“ od strane nepoznatog izvršitelja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 01/02.04.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o izolaciji 136 osoba na području općine Orašje od kojih se 1 nije pridržavala mjera i 43 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale u skladu sa odredbama rješenja o izolaciji.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile 62 pratnje vozila, od GP Orašje do mjesta prebivališta ili granice Županije Posavske, vozila u kojima su se nalazile osobe kojima je od strane Federalnog inspektorata određena mjera samoizolacije.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji za 48 osoba koje su se pridržavale rješenja.

  -tijekom dana su u potpunosti ispoštivane sve odluke kriznih stožera.

  -dana 02.04.2020. godine u 22.00 sati u PS Orašje je, u vidno alkoholiziranom stanju i u vrijeme policijskog sata naoružana hladnim oružjem-odvijačem, pristupila 41 godišnja V.S. iz Matuzića koja je lišena slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska ručne bombe na njivskom putu u Kopanicama. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.04.2020. godine u 00.15 sati službenici Granične policije prijelaza Orašje su obavijestili PS Orašje o kršenju policijskog sata od strane 25 godišnjeg I.B. iz Donjih Dubrava koji je stigao na granični prijelaz Orašje u vrijeme provedbe policijskog sata. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv navedenog provela prekršajni postupak.

  -dana 02/03.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 115 osoba na području općine Orašje i 42 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti ispoštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile 51 pratnju vozila sa graničnog prijelaza u kojima se nalazilo 118 putnika kojima je određena mjera samoizolacije .

  -istog dana na području Općine Orašje su utvrđena 2 kršenja odredbe o policijskom satu. Protiv prekršitelja su poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 5 vozila u kojima se nalazilo 6 osoba kojima je određena mjera samoizolacije.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad poštivanjem Rješenja o samoizolaciji 49 osoba od kojih se 47 pridržavalo odredbi rješenja dok 2 osobe nisu zatečene na definiranoj lokaciji.

  -istog dana patrola PU Odžak je u ne poštivanju odredbe o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina zatekla 1 osobu koja je zbog navedenog upozorena na ponašanje.

  -istog dana patrola PU Odžak je izvršile 1 pratnju vozila u kome se nalazio putnik kome je određena mjera samoizolacije.

  -kada su u pitanju ostale odredbe kriznih stožera ističemo da su u potpunosti ispoštivane što smatramo izuzetno odgovornim i profesionalnim čime svi dajemo doprinos podizanju osjećaja sigurnosti na području Županije Posavske i šire.

  -dana 03.04.2020. godine u 22.05 sati patrola odjela za potporu je u prometu u alkoholiziranom stanju i kršenju odredbi o policijskom satu u XIV. ulici u Orašju zatekla 60 godišnjeg A.M. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Živković-Neretljak iz Matića. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Neretljaka.

  -dana 03/04.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odluke rješenja o samoizolaciji na području Orašja 104 osobe, a na području općine Domaljevac-Šamac 33 osobe koje su se pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 62 vozila sa 105 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici policije su utvrdili 1 kršenje odredbe o policijskom satu. Protiv prekršitelja je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana službenici policije su izvršili pratnju još 7 vozila sa 17 putnika kojima je određena mjera samoizolacije na kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji na području općine Odžak kojom su utvrdili poštivanje odredbi od strane 62 osobe dok 3 vozača nisu zatečena na adresama evidentiranim na rješenjima.

  -istog dana službenici Pu Odžak su izvršili jednu pratnju vozila u kome su se nalazili putnici kojima je određena mjera samoizolacije na području Županije Posavske.

  -istog dana patrola Pu Odžak je u kršenju odredbi o policijskom satu zatekla 28 godišnjeg J.S. i sa njim u vozilu 22 godišnjeg A.P. iz Odžaka protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.04.2020. godine u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim od strane 45 godišnje A.Ž. Iz Ugljare protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.50 sati patrola PS Orašje je zaprimila prijavu kršenja odredbi o policijskom satu, u blizini Ugljarskog groblja u Donjoj Mahaloj, od strane 4 muške osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara, a lokalitetu Balkanov ranč na dusinama. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Orašja i Donje Mahale koji su požar lokalizirali.

  -dana 04/05.04.2020 godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji za 87 osoba na području općine Orašje i 35 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije Pu Orašje su izvršile pratnju 98 vozila u kojima su se nalazila 233 putnika kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile uvid u primjenu rješenja o samoizolaciji 62 osobe od čega je 57 osoba zatečeno na navedenoj adresi dok ih 5 nije zatečeno, a radilo se o profesionalnim vozačima.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila 1 pratnju vozila u kome se nalazio putnik kome je određena samoizolacija kroz prostor Županije Posavske. u Domobranskoj ulici u Boku.

  -dana 05.04.2020. godine u 20.58 sati patrola PS Orašje je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla 2 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na barama u Grebnicama o čemu su upoznati pripadnici DVD-a Domaljevac koji su lokalizirali požar.

  -dana 05/06.04.2020. godine patrole MUP-a su izvršile uvid u primjenu rješenja o samoizolaciji kojom su zatekli 73 osobe koje su ista rješenja poštivala dok 1 osoba isto rješenje nije poštivala o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje dok su na području općine Domaljevac-šamac utvrdili da su 34 osobe u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 35 vozila sa 77 putnika kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole Pu Orašje su izvršile i pratnju još 4 vozila sa 7 osoba kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile poštivanje rješenja o samoizolaciji za svih 55 osoba sa područja općine Odžak kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji.

  -istog dana službenici Pu Odžak su izvršili 1 pratnju vozila u kojima se nalazio putnik kome je doneseno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole Pu Odžak su izvršile jedno upozorenje građanina zbog ne poštivanja epidemioloških-zaštitnih mjera, korištenja zaštitne maske, o čemu je sačinjena službena zabilješka.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.03.-03.04.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu kaznenog djela, prijavljeno je kd“mučenje i ubijanje životinja“.
  __0__prijava prometnih nezgoda.
  __2__prijave narušavanja jrim.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.
  Zaprimili smo __14__prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom su izvršene kontrole __1587 osoba a zatečeno _8 osoba koje odredbe Rješenja nije ispoštivala o čemu su sačinjene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.
  Izvršeno je 14 nadzora nad primjenom odredbi o policijskom satu koju nisu u potpunosti ispoštivale 11 osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak.
  Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata kojim je zatečeno uredno stanje.
  Izvršene su__414__pratnji vozila u kojima se nalazilo 635 osoba kojima je izrečeno Rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  __6__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda , tj u vremenu od 30.03.-03.04.2020. godine smo zaprimili sveukupno tek __7__prijava građana i__459__aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti