Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 30.04.-06.05.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 30.04.2018 godine u 16.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Svetog Ilije u Grebnicama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći u alkoholiziranom stanju uzrokovao 50 godišnji S.P.  iz Šamca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.05.2018 godine u 02.35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u  trgovinu „Yimor“  u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati službenik PS Domaljevac-Šamac je tijekom osiguranja  lica mjesta počinjenog kaznenog djela provale u trgovinu „Yimor“  uočio  oštećenje kipa i ukrasnog drveća ispred  kapelice „Svetog Ilije“ u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti savjestan i profesionalan rad policijskog službenika  tijekom osiguranja lica mjesta izvršenja KD.

  -istog dana u 16.20 sati se u ulici Bana Jelačića u Matićima dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao 24 godišnji D.P. iz  Matića protiv koga će sukladno težini povreda suvozača  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.05.2018 godine u 06.27 sati se na novoizgrađenoj cesti VC koridora  u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 49 godišnji Maleškić iz Male Brijesnice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika  iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje  supruga 43 godišnjeg S.P. iz Orašja.

  -dana 03.05.2018 godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kad      “ teške krađe „  izvršenog na štetu  prijaviteljice 49 godišnje L.I. iz Orašja.  O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.55 sati se u VI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.15 sati patrola PS Orašje je u  obavljanju trgovine  bez odobrenja  u blizini BP“AGS „ u Orašju zatekla 3 osobe  protiv kojih će biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.05.2018 godine u 20.07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je JRiM i vrijeđanjem i omalovažavanjem i policijskih službenika  u   vršenju službe u alkoholiziranom stanju narušio 53 godišnji B.P. iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.05.2018 godine u 10.10 sati se na carinskom terminalu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je  oštetivši rampu terminala  krećući se tmv uzrokovao 56 godišnji Džafić iz Dobrovaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.55 sati se na kružnom toku  na Magistralnoj cesti Odžak-Modriča dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao 42 godišnji M.B. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati PS Odžak je  zaprimila prijavu oštećenja pmv  ispred robne kuće „Euro boss“  u Titovoj ulici u Odžaku . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je isto oštećenje  krećući se pmv uzrokovao 42 godišnji M.B.  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo  obitelji Knežević iz Slavonskog Broda. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je i ovu nezgodu  uzrokovao već više puta navedeni  42 godišnji M.B. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.50 sati u prometu je zatečen u alkoholiziranom stanju ,  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja 42 godišnji M.B. iz Odžaka  koji je uzrokovao više navedenih nezgoda. Protiv navedenog će  i po ovom osnovu biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.05.2018 godine u 12.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u kuću  vlasništvo obitelji  Majić  iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.00 sati se na križanju  II i  XXXVI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je jedan od sudionika  zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid a protiv odgovornog će sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu  prometne nezgode  koja se dogodila istog dana u  03.15 sati ispred diskoteke „Sova“ u Orašju  u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 22-23.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali  okupljanje građana  pod nazivom „Predramazanski susreti mladih Muftijstva Tuzlanskog“ što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.04..06.05.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __4__prijave  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd“Teške krađe“.

  __10__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM  koji je ponovno narušavan i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __3__prijave ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 30.04.-06.05.2018. godine smo zaprimili sveukupno  __20__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti