Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 30.05.-05.06.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 31.05.2016 godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela  vlasništvo 17 godišnjeg H.S. iz Vražića. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je navedeni mobitel  otuđen  tijekom noći sa 28/29.05.2016 godine u ug.objektu“S-klub“ u Ugljari te otpočeo mjere potrage za navedenim.

  -istog dana u 09.37 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JrIm  vrijeđanjem i omalovažavanjem  policijskog službenika ispred ug.objekta  „Orange klub“  u ulici Redže Porobića u Odžak. Protiv prekršitelja  34 godišnjeg M.B. iz  Odžaka će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.00 sati se  na križanju II i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za istu nezgodu sukladno težini povreda sudionika poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je ostvarivši kontakt sa spuštenom rampom na prijelazu uzrokovao  24 godišnji Spahić iz Piskavice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.06.2016 godine u 14.50 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu kaznenih djela „Utaje i krivotvorenja službene isprave“ O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu  prometne nezgode koja se dogodila  na izlasku  ulice Bana Jelačića na Trg Palih Branitelja. U Grebnicama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 27 godišnji M.D. iz  Grebnica  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 02.06.2016 godine u 06.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u ug.objekat “Posavac“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji je obavio očevid te poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u  ured Švicarskog crvenog križa  smještenog u Omladinskom domu u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je utvrdio da su NN počinitelji provalili  i u prostorije  organizacije mladih“Puls“ i kajak kanu  kluba“Sidro“ te bezuspješno pokušali provaliti u prostorije Udruge roditelja,djece  i osoba sa posebnim potrebama.Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj je otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana u 19.00 sati je u Novom Selu narušen JriM nedoličnim ponašanjem i odbijanjem zapovijedi  policijskog službenika  od strane 62 godišnje L.K. iz  Novog Sela protiv koje će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.55 sati se na BP „Rox“ u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno izvodeći polukružno okretanje TMV  uzrokovao 41 godišnji Zečević  iz Male Bukovice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska  neeksplodiranog tromblona  u „Jagićevoj“ šumi   u Grebnicama. O istom je upoznat nadležni službenik MUP-a koji je izvršio  uklanjanje istog.

  -dana 04.06.2016 godine u 22.00 sati PD Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 37 godišnjeg Dominkovića iz Tolise a ispred ug.objekta „Lipa“ u Tolisi.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv  obadva sudionika u narušavanju JriM ,prijavitelja Dominkovića  i prijavljenog 33 godišnjeg O.M. iz Tolise provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.10 sati se  u ulici Oslobođenja u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 62 godišnji  M.K. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.06.2016 godine u 03.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  obitelji Knežević iz Ugljare. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću obitelji Mikić  u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid i otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana  u 01.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe  u prizemlju  stambene zgrade  u XXXIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv korisnika prostora 37 godišnjeg N.M. provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 30.05.-05.06.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane teške krađe  posebno na lokacijama  sa kojih su mještani odlazili na svadbe ili okupljanja te  iz tog razloga savjetujemo da zamolite susjede da obrate više pozornosti  na Vaš stan-kuću jer je izvrsna meta napada iz razloga  Vaše odsutnosti.     

  __5___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __4___prijave narušavanja JriM koji je ponovno narušavan  vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti

  __1___prijavu ostalih događanja. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 30.05.-05.06.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___16 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .  

   

                                                                                                      GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti