Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 30.07.-05.08.2018.g.

  Najčitanije

  Dana  30.07.2018 godine u 15.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja tmv vlasništvo poduzeća „MC.Compani“ smještenog na parkiralištu nakon carinjenja robe na carinarnici u Gradiški. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeto  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda  41 godišnjoj S.P.iz Orašja od strane 23 godišnjeg M.D. iz Orašja  protiv koga će vođa sektora PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  vrijeđanja i omalovažavanja djelatnice  doma zdravlja Odžak i policijskih službenika koji su poduzimali mjere i radnje protiv imenovanog 66 godišnjeg Z.T. iz Odžaka  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 31.07.2018 godine u 00.50 sati se na  magistralnoj cesti M 14.2 u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl.   U istoj nezgodi vozač i suvozač na motociklu su zadobili tjelesne povrede opasne po život. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju magistralne ceste M14.2 i regionalne ceste Orašje-Gradačac u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Obadva vozača su u nezgodi zadobila teške tjelesne povrede . Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.20 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.40 sati se  u XI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.05 sati se na križanju V i VI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu imovinsko-pravnih razmirica na relaciji susjeda u ulici 104.Brigade HVO-a  u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 57 godišnjeg A.P. iz Domaljevca.

  -dana 01.08.2018 godine u 01.35 sati patrola PS Orašje je tijekom kontrole  prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje u prekoračenju radnog vremena ponovno zatekla ug.objekat“S-klub“ u Ugljari  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 01.08.2018 godine u 23.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom  a potom i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom lišenja slobode od strane 64 godišnje D.Š. iz Odžaka  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 31.07.2018 godine u 21.20 sati  Vidovicama u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 14.15 sati na križanju II Ulice i kružnog toka u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.10 sati se na parkiralištu  u ulici Braće  Radića u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 01/02.08.2018 godine u 02.25 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla  ug.objekat „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 02.08.2018 godine u 09.20 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije PU Odžak tijekom redovite kontrole prometa narušio 27 godišnji I.M.  protiv  koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.50 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Lepnici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 63 godišnji Šimić iz Vinkovaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.20 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak  koja je utvrdila da je istu nezgodu  izvodeći nepropisno kretanje u natrag uzrokovao 75 godišnji Č.M. iz  Ade protiv koga će biti  proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.05 sati se u ulici 15.Majevičke brigade  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da nezgodu nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovao 53 godišnji F.Č. iz Zenice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“  Orašje  na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu oštećenja stakla na maglenci kamiona smještenog  na Carinskom terminalu u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije  koja je potvrdila navode prijave o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana u vremenu od 07.45-08.15 i od 16.45-18.45 sati  patrola prometne policije PU Orašje je izvršila pratnju hodočasnika- biciklista  od Tolise do Obudovca i natrag što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 18-19.30 sati patrola prometne policije PU Odžak je  vršila pratnju defilea  motorista na relaciji Odžak-Prud-Gornja Dubica –Novo Selo-Odžak a povodom polaganja vijenaca na grobljima i ispred spomenika u centru grada.

  -istog dana u vremenu od 12-23.00 sati patrola PS Odžak je  vršila osiguranje  javnog okupljanja  u selu Novi Grad povodom tradicionalnog okupljanja mještana rad  proslave pravoslavnog praznika „Ilindana“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su  provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata . Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 03.08.2018 godine u vremenu od 02.05-03.00 sati  službenici PU Orašje su postupali  po zahtjevu  tržišno –turističke inspekcije  tijekom nadzora diskoteke“S-klub“ u Ugljari što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana  u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja suncobrana  ispred ug.objekta“Lamanche“ na stadionu „Goal“ u Orašju. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim službe PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Lozić  u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana u 19.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja novčanika  i mobitela vlasništvo 65 godišnje Džafićke  iz Odžaka tijekom boravka u apoteci u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je otpočeo potragu za otuđenim predmetima  i izvršiteljicom koja je uočena na video kamerama istog objekta.

  -istog dana u 07.45 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  dogodila prometna nezgoda u koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 58 godišnja R.M. iz Domaljevca  koja je u nezgodi zadobila tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 13.55 sati se  na križanju IX i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 55 godišnji Nezirović iz Brčkog protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.50 sati se na parkiralištu poduzeća „Kožul“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo parkirano pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.50 sati patrola PS Orašje je u blizini BP“Antunović „ u Orašju  u prosjačenju zatekla 23 godišnjeg Mehmedovića  iz Teočaka  protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u  Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 38 godišnjeg P.S. iz Oštre Luke.

  -dana 04.08.2018 godine u 01.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim od strane psihički bolesne osobe iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je pružila asistenciju u obliku pratnje bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 03.35 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje

  -istog dana u 15.45 satu PS Orašje je zaprimila prijavu nedopuštene trgovine na BP“AGS“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je na licu mjesta zatekla  2 osobe  protiv kojih će nadležna inspekcija poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.46 sati patrola  prometne policije  PU Orašje je lišila slobode 48 godišnjeg A.R. iz Gornjeg Svilaja  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.08.2018 godine u 02.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  vrijeđanjem i omalovažavanjem 3 muške osobe u svadbenoj dvorani“Oaza“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika u narušavanju JRiM provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u  04.00 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu  na postupanje.

  -istog dana u 12.20 sati se na novoizgrađenoj trasi koridora VC  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno  pmv i u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 27 M.O.  iz Berlina  protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati se ispred pošte u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv  a koju je uzrokovao 19 godišnji M.D.  iz Domaljevca protiv koga će patrola prometne policije provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.50 sati se  kod kuglane u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.08.2018 godine u 00.15 satio PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  54 godišnjeg Tomaševića  iz Vidovica. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao  ŽB Orašje na dalje postupanje.

  -istog dana  patrola PS Orašje je izvršila pregled prekoračenja radnog vremena ug.objekta a tijekom koga su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.07.-05.08.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „Krađe“.

  __17__prijava prometne nezgode, najčešće uzrokovanih kretanjem motociklima neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta te nepropisno izvedenim radnjama vozilom. Koristim priliku  uputiti  poziv vozačima ,sudionicima  u prometu na području Općine Orašje,  da obrate pozornost na brzinu kretanja  posebno Magistralnom cestom M 14.2 , koja je u cijeloj svojoj  dužini kroz Donju Mahalu , nakon izvršenog postavljanja cjevovoda za odvodnju vidno oštećena  iako svakodnevno popravljana  ne zadovoljava  kriterije da bi se vozači  mogli kretati  brzinom  većom od  zakonom dopuštene  za naseljeno mjesto. Posebno apeliram  na vozače motocikala obzirom da smo svjedoci pojavnog oblika  prometnih nezgoda  sa ozbiljnim posljedicama  u kojima su sudionici  i najčešće  žrtve  sa teškim povredama   vozači motocikala. Pozivam i vozače motornih vozila da obrate više pažnje na vozače motocikala obzirom da se kreću na 2 kotača i da su  tehnički manje štićeni posebno zaštitnom opremom koju najčešće   iako propisana ne koriste.

  __6__prijave narušavanja JRiM, koji je najčešće narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti, najčešće kontrole prometa.

  __1__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __15__prijava ostalih događanja,najčešće  su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 30.07.-05.08.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __34__ prijave    za kompletno područje Županije Posavske što  ne   možemo smatrati  posebno sigurnim periodom   iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti