Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 30.10.-05.11.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 30.10.2017 godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Prijevare“ izvršenog od strane nn dobavljača peleta koji je po ovom osnovu oštetio 53 godišnjeg Ž.N. iz Kostrča. Nakon utvrđivanja identiteta izvršitelja KD protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Pozivamo građane na oprez prilikom primanja takvih ponuda kao i u slučajevima kupovine ogrijevnog drveta obzirom da su učestali pogovori o prijevarama u smislu količine kupljenog drveta.

  -istog dana u u 21.30 sati PS Domaaljevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je navedene supružnike upozorio na ponašanje.

  -dana 31.10.2017 godine u 23.30 sati se na križanju V i VI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 18 godišnja Župarićka iz Županje protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana pozornik PS Odžak je u prosjačenju ispred robne kuće u Odžaku zatekao Lulićku iz Modriče protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.15 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u blizini GP Orašje zatekla 3 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -dana 01.11.2017 godine u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja stakla na tmv vlasništvo poduzeća „Crna mamba“ iz Ugljare. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.25 sati se na križanju VIII i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 73 godišnji Lukač iz Đurdanaca ,RH, protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.00 sati se na regionalnoj cesti R 464a u Potočanima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet vožnjom unatrag uzrokovao 68 godišnji Božić iz Potočana protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.40 sati se u Novom Selu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 59 godišnji A.R. iz Gornjeg Svilaja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati se u Potočanima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koje će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati se na BP „Branikom „ u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudonice u nezgodi su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 07.40 sati se u ulici Palih Branitelja u Baziku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na BP“Antunović“ u Orašju zatekla 51 godišnjeg Suljića iz Gradačca protiv koga je provede4n prekršajni postupak.

  -dana 02.11.2017 godine u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja teških povreda 64 godišnjem Oršoliću iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su imenovanom povrede nanijeli članovi obitelji Borilović iz Bukove Grede protiv kojih će sukladno težini povreda navedenog Oršolića biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrIm u blizini teretane „Hulk“ u ulici Redže Porobića u Odžaku O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je od strane više osoba vrijeđana i omalovažavana te i fizički napadnuta . Protiv izvršitelja kaznenog djela „Napada na OSO tijekom vršenja službene dužnosti i nanošenja povreda“ će od strane dežurnog istražitelj krim policije Pu Odžak biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.40 sati JRiM je vrijeđanjem patrole prometne policije tijekom kontrole prometa narušio 28 godišnji A.P. iz Modriče koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22 .45 sati JrIm je na isti način narušio i 25 godišnji D.P. iz Modriče protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.58 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će sukladno težini povreda pješaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na BP“Antunović“ u Orašju
  zatekla 3 osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.11.2017 godine u 09.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Lukač. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koje je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji na BP“AGS“ u Orašju zatekla 42 godišnjeg Musića iz Gorjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sati JRiM je u Titovoj ulici u Odžaku narušio 55 godišnji L.P. iz Novog Sela protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.11.2017 godine u 03.45 sati se u Ugljari nedaleko od diskoteke dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovala 19 godišnja Džojićka iz Donje Mahale protiv koje će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja stakla na stolariji obiteljske kuće vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu samozapaljenja pmv na mostu na rijeci Savi kod Šamca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je prenio ovlasti za poduzimanje zakonom predviđenih mjera na patrolu PS Domaljevac-Šamac iz razloga što u navodima prijave nema obilježja kaznenog djela. Patrola je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 19.55 sati PU Odžak je zaprimila prijavu razbijanja skupocjenog mobitela i oštećenje parkiranog pmv vlasništvo 26 godišnje H.Ć. iz Odžaka a od strane M.P. iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.11.2017 godine u 00.05 sati redarska služba diskoteke „Sova“ u Orašju je prijavila narušavanje jrim drskim ponašanjem od strane 2 muške osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 33 godišnjeg Mehića iz Vučkovca i 22 godišnjeg J.S. iz Gornje Međiđe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.30 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO ispred diskoteke „New Stylle“ u Titovoj ulici u Odžaku narušila 28 godišnja M.T. iz Novog Grada protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u prometu tijekom kontrole utvrdila korištenje lažnih podataka kao svojih od strane 25 godišnjeg M.V. iz Modriče protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u trgovinu „Dita“ u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji krim policije PU Odžak su došli do informacije da su izvršitelji prethodno prijavljenih KD na području Općine Odžak 3 malodobnika protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.10.-05.11.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __8___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kaznena djela „teške krađe“.
  __13___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisnim kretanjem pmv u natrag.
  __11___prijava narušavanja JriM, koji je najčešće narušavan vrijeđanjem OSO i prosjačenjem.
  __0 __ prijava zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.
  __3___prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 30.10.-05.11.2017 godine smo zaprimili sveukupno _35 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti