Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 31.05.-06.06.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 31.05.2021. godine u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Oštećenja tuđe stvari„ na štetu 55 godišnje S.S. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu lovočuvara LU „Orašje“ o zaticanju malokalibarske puške u traktoru vlasništvo 46 godišnjeg D.Ž. iz Kopanica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je privremeno oduzela navedeno oružje te će protiv vlasnika i korisnika traktora poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Mikić iz Kostrča. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 01.06.2021. godine u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pokušaja stavljanja u opticaj krivotvorine od 50 KM u trgovini mješovite robe u Odžaku od strane 26 godišnjeg A.M. iz Mostara. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M1.8 u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 02.06.2021. godine u 00.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode na GP Šamac u kojoj je sudjelovalo jedno tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu oštetivši rampu na GP uzrokovao vozač tmv 61 godišnji M.S. iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je članove obitelji upozorila na ponašanje.

  -istog dana temeljem naredbe Općinskog suda Orašje službenici kriminalističke policije PU Orašje su izvršili pretres obiteljske kuće vlasništvo 45 godišnjeg D.K. iz Donje Mahale kojim je pronađena određena količina nedozvoljenog vatrenog oružja i municije koji su privremeno oduzeti, a protiv vlasnika će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili prijavu kd “Prijevare“ izvršenog od strane izvjesnog M.P. iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 15.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili još jednu prijavu kd “Prijevare“ izvršenog od strane izvjesnog M.P. iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 12.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu smrtnog stradavanja izvjesnog O.M. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 55 godišnjeg H.H. iz Orašja.

  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga ove obitelji o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana u 20.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Vrljićka iz Doboja–Arnautalić iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Arnautalića iz Orašja.

  -dana 03.06.2021. godine u 16.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i nn traktor koji se udaljio sa lica mjesta prije obavljanja očevida same nezgode. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem traktora protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.40 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 58 godišnjeg M.D. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.06.2021. godine u 21.10 sati patrola PS Odžak je u Odžaku uočila skupinu migranata iz Afganistana koji su privedeni u PS Odžak o čemu je upoznat inspektorat za strance koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.06.2021. godine u 00.10 sati PS Orašje ej zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati patrola PS Orašje je postupala po prijavi Centra za socijalni rad Orašje a u svezi kd “Nasilja u obitelji“ u Tolisi te je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti na Lepnici u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovao 80 godišnji I.Ž. iz Elchingena u Njemačkoj. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Jenjiću. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 58 godišnji A.P. iz iz Jenjića.

  -istog dana u 07.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu suicida u Vojskovi. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 21-23.35 sati službenici PS Orašje i jedinice za podršku MUP-a su pružali asistenciju djelatnicima županijske inspekcijske službe prilikom kontrole poštivanja propisanih mjera vezanih za rad ugostiteljskih objekata. Tijekom pružanja asistencije nije bilo incidenata.

  -dana 06.06.2021. godine u 16.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom gradu a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao 72 godišnji Šišljagić iz Novog grada protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 77 godišnje B.K. iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao članovima obitelji radi ukopa.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 31.05.-06.06.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __8__prijava kaznenih djela.
  __6__prijava prometnih nezgoda.
  __1__prijavu narušavanja jrim.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečenih migranta na području Županije Posavske te smo organizirali__386__različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to: 31 nadzor mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana i 355 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali vlasnici svih kontroliranih ugostiteljska objekta.
  Zaprimili smo__12__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 31.05-06.06.2021. godine smo zaprimili sveukupno__29__prijavu građana te organizirali__386__aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti