Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 31.07.-06.08.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 31.07.2017 godine u 13.50 sati se na parkiralištu „City centra inn „ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije koja će protiv odgovornog za istu  nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.10 sati se u dvorištu osnovne škole u Vrbovcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se nepropisno u natrag uzrokovao 19 godišnji  A.M.  iz Posavske Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela  80 godišnje Baotićke   iz  Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu  prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 18.55 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  ulici Matije Gupca u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje

  -dana 01.08.2017  godine u 00.30 sati JRiM je preglasnom reprodukcijom  muzičkih sadržaja u Ulici Redže Porobića u Odžaku narušio 56 godišnji S.S. iz Odžaka koji je  zbog upornosti u činjenju prekršaja lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -Istog dana u 18.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  nanošenja povreda 21 godišnjem M.D. iz Kopanica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da imenovanom povrede nanio 33 godišnji M.M.K iz  Jenjića protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.20 sati se  u Vojskovi dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta TMV uzrokovao 34 godišnji S.S.  iz Modriče protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  oštećenje na vozilu nastalih prilikom kontakta pmv sa psom na reg.cesti Orašje-Garadac u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u u vremenu od 07.40-09.25 sati službenici PU Orašje su  vršili pratnju Hodočasnika-procesije od Franjevačkog samostana  Raščica u Tolisi regionalnom cestom Orašje –Gradačac sve do izlaska sa područja Županije Posavske kojima želim sretan put i lijepo vrijeme.

  -dana 02.08.2017 godine u 18.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti R 463  na relaciji Tolisa –Bok. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv i kolona hodočasnika. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 46 godišnji N.S.  iz Boka i da je u nezgodi lakše povrijeđeno 5 sudionika. Protiv odgovornog  za istu nezgodu patrola će sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.35-08.07 sati  službenici PU Orašje su  vršili pratnju  hodočasnika-biciklista  od Franjevačkog samostana „Raščica“ u Tolisi  do izlaza  sa područja Županije Posavske u Boku što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 16.50-18.20 sati  službenici PU Orašje su vršili pratnju hodočasnika i Tramošnice na relaciji Bok – Franjevački samostan „Raščica“.

  -dana 03.08.2017 godine u 01.15 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana  03.08.2017 godine u 08.05 sati patrola PS Odžak je u prosjačenju u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 25 godišnju Osmanovićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“ Orašje na Velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana službenici PU Odžak su  vršili osiguranje i pratnju  defilea motorista  prilikom  polaganja vijenaca članovima moto kluba i poginulim braniteljima Odžaka a povodom održavanja XXII moto susreta  u Odžaku.

  -istog dana u vremenu od 20-24.00 sati službenici PU Odžak su vršili osiguranje zabavne priredbe  na otvorenom prostoru ispred diskoteke „New Style „ u Titovoj ulici u Odžaku.

  -dana 04.08.2017 godine u 02.50 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i otimanje mobilnog aparata vlasništvo  16 godišnjaka iz Bukove Grede. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda malodobnika a nakon utvrđivanja identiteta  izvršitelja KD protiv odgovornih poduzeti  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.20 sati JRim je turiranjem motornim vozilom  u Titovoj ulici u Odžaku narušio 23 godišnji A.K.  iz Berna  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 04.08.2017 godine u 12.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu protupravnog prisvajanja traktora vlasništvo 65 godišnjeg E.D. iz  Posavske Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.30 sati se na križanju III i XII ulice u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno pretičući uzrokovao vozač motocikla 28 godišnji Nedić  iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.20 sati patrola PS Orašje  je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD“Razbojništva“ lišila slobode 21 godišnjeg L.P. iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.40 sati se  u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 11.30-12.15 sati službenici krim policije PU Orašje  su po naredbi Općinskog suda orašje izvršili pretres  kuće ,prostorija i vozila koje koristi   21 godišnji L.P. iz  Orašja tijekom koga je imenovani korisnik predao veću količinu streljiva za vatreno oružje.

  -istog dana u vremenu od 11.55-12.25 sati službenici policije su izvršili pretres i obiteljske kuće i objekata koje koristi 19 godišnji K.D.  iz Boka  kojom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti.

  – istog dana  u vremenu od 11.50-12.30 sati službenici policije su izvršili pretres kuće i objekata koje koristi malodobnik iz O.Luke koji je pritom predao  zračnu pušku nepoznate marke i broja.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji snaha –svekrva u Kopanicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu suprostavljene upozorio na ponašanje.

  -istog dana tužilaštvo Županije Posavske je odredilo zadržavanje 21 godišnjem L.P. iz Orašja i 19 godišnjem K.D.  iz Boka protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati službenici krim policije PU Odžak su lišili slobode i zadržali 33 godišnjeg Šuška  iz Gradačca  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18-02.00 sati službenici policije PU Odžak su osiguravali  XXII  moto susrete u Odžaku.

  – dana 05.08.2017 godine u 04.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi lakše povrijeđenim sudionicima. O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 23 godišnji  Tokić  iz Jelovče Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.05 sati PS Orašje je ponovno zaprimila prijavu familijarnih razmirica u XXIV ulici u Orašju O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 53 godišnju M.I. iz Orašja.

  -istog dana u 14.15 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.08.2017 godine u 15.56 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska protutenskovske mine  u blizini mosta na rijeci Savi u Orašju.  O istom su upoznati pripadnici  civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na skladištu slame vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise.  O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi  Donje Mahale i Tolise koji su požar lokalizirali te dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

              Koristim priliku  informirati  stanovništvo i sudionike u prometu na području  Općine Orašje da je na našem području   u funkciji  utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja  a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći  postupak zaustavljanja  vozila na licu mjesta  uočavanja prekršaja  mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam  na dosljednu primjenu odredbi  o brzini kretanja  definiranih Zakonom o sigurnosti  prometa na cestama.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 31.07.-06.08.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenog djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.

  __9___prijava  prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __3___prijave narušavanja JriM, i ponovno imamo  prijavljeno  i prosjačenje .

  __19___prijava ostalih događanja, zaprimljene su prijave doista različitih sadržaja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 31.07.-06.08.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _36  _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što ne možemo smatrati u potpunosti  sigurnim periodom iza nas .  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti