Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 31.08.-06.09.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 31.08.2015 godine u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je u u istim razmiricama lakše povrede zadobio 40 godišnji I.M. iz Vidovica te će protiv izvršitelja kaznenog djela 67 godišnjeg A.M. iz Vidovica poduzeti zakonom predviđene mjere
  -dana 01.09.2015 godine u 23.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prekoračenja dopuštenog radnog vremena ug.objekta“Sloga“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da prekoračenja radnog vremena nije bilo ali je utvrdila da su jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO i posjedovanjem naoružanja narušile 2 muške osobe iz Tolise protiv kojih će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 13.00 sati se na parkiralištu kafea “Fuljc“ u Totovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 18 godišnji I.L. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 30.08.2015 godine u neposrednoj blizii „S.kluba“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv .Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u 17.06 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na objektima i vozilu vlasništvo tiskare“Grafolade“ u Ugljari. O istom su upoznati pripadnici DVd-a Orašja ,Donje Mahale i Tolise koji su lokalizirali požar i ekipa koja će očevid obaviti tijekom narednog dana.
  -dana 02.09.2015 godine u vremenu od 06.-12.00 službenici PU Orašje su obavljali očevid požara u Ugljari. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pumpe za vodu i kabela za istu vlasništvo obitelji Djurčević iz O.Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo obitelji Brašnić iz O.Luke. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.37 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 40 godišnjeg M.I. iz Vidovica.
  -dana 03.09.2015 godine u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja u Kopanicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je iz vatrenog oružja pucao 45 godišnji M.L. iz Kopanica od koga je privremeno oduzeto naoružanje i protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere
  -istog dana u 17.20 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak se došlo i do spoznaje da je u istoj nezgodi sudjelovalo neosigurano pmv kojim je upravljao 29 godišnji .M.D. iz Potočana protiv koga će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Franjevačkoj ulici u D.Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu lišio slobode 47 godišnjeg Vincetića iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 17.20 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je uzrokovao 29 godišnji M.D. iz Potočana protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 04.09.2015 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja posječenog hrastovog trupca vlasništvo obitelji Baotić iz Kostrča a sa lokaliteta „Dusine“..Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije PU Orašje je otpočeo potragu za otuđenim trupcem i izvršiteljima.
  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja veće količine ogrijevnog drveta vlasništvo 54 godišnjeg M.B. iz Kostrča a sa istog lokaliteta na „Dusinama“.O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 16.30 -18.00 sati službenici PU Orašje su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres 3 obiteljske kuće i pomoćnih prostorija u Matićima tijekom kojih su kod 24 godišnjeg S.D. iz Matića pronašli pušku koja je privremeno oduzeta te će protiv navedenog biti sukladno zakonu o oružju poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.30 sati JriM je drskim ponašanjem u O.Luci narušio 63 godišnji O.L. iz O.Luke protiv koga će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.
  -dana 05.09.2015 godine u 19.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv .O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 22.00 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila još jedna prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 21 godišnji Emrulović iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 07.45 -14.20 sati službenici PU Orašje su izvršili sprovođenje 39 godišnjeg E.M. iz Priboja , osobe lišene slobode, iz Sarajeva u PS Orašje radi daljeg postupanja po tjeralici.
  -dana 06.09.2015 godine u 00.30 sati se na prostoru ispred diskoteke „Milenium-arena u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno izvodeći polukružno okretanje pmv uzrokovao 20 godišnji E.T. iz Vojskove protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 14.45 sati se u Vojskovi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  U tijeku izvještajnog perioda ,od 31.08.-06.09.2015 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane šumske krađe.
  __8___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3___prijave narušavanja JriM,koji je najčešće narušavan drskim ponašanjem.
  __3___prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 31.08.-06.09.2015 godine smo zaprimili sveukupno ___21__prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti