Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period od 17.-23.05.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 17.05.2021. godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III. ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke niti popunio europsko izvješće o nezgodama niti je o događaju obavijestio najbližu policijsku stanicu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.05.2021. godine u 14.10 sati patrola PS Orašje je u I. ulici u Orašju zatekla u prosjačenju 30 godišnju V.F. iz Draganovaca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i VI. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 42 godišnjeg M.I. iz Vidovica.

  -istog dana u 20.50 sati službenik PS Odžak je iz prometa zbog upravljanja prije sticanja prava isključio vozača 19 godišnjeg M.D. iz Odžaka, a zbog neregstriranosti njegov moped.

  -istog dana u 23.51 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 32 godišnjeg J.S. iz Odžaka koji je isključen iz prometa , lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.05.2021. godine u 02.15 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla 2 muške osobe iz Vrbovca protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.15 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 32 godišnjeg J.S. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 19.05.2021 godine u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novčanika sa novcem iz pmv vlasništvo obitelji Knežević iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.2 u Tolisi u kojoj je sudjelovalo službeno vozilu vlasništvo poduzeća „ceste“ d.d. Mostar i pmv kojim je upravljao 58 godišnji Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.05.2021. godine u 00.30 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja u prometu zatekla pmv u kome su se nalazile 2 muške osobe iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -dana 21.05.2021. godine u 00.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole PU Orašje od strane 33 godišnjeg I.B. iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.15 sati jrim je i u prostorijama PS Orašje vrijeđanjem i omalovažavanjem službenika PS Orašje narušio lišeni slobode 33 godišnji I.B. iz Grebnica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Svete Ane u Domaljevcu koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 33 godišnji I.B. iz Grebnica koji je zbog odbijanja alkotestiranja lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će i po ovom osnovu biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 21.05.2021. godine u 23.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu suicida 23 godišnjeg L.M. iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke MUP-a ŽP koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.05.2021. godine u 00.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada u ug. objektu „Sova“ u Orašju koga je izvršio 20 godišnji M.P. iz Domaljevca protiv koga je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u trgovinu „Glas comerc“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Carinskom terminalu u Šamcu u kojoj su sudjelovala 2 tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u ug. objekta “Posavac“ u II. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 21-22.30 sati službenici policije MUP-a ŽP su pružili asistenciju županijskoj inspekcijskoj službi tijekom obilaska ugostiteljskih objekata u smislu nadzora poštivanja propisanih epidemioloških mjera prilikom čega su zbog ne poštivanja istih navedeni zatvorili ug. objekte „S-klub, Sova i Dva pobre“ u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 23.05.2021. godine u 00.50 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 23 godišnjeg K.D. iz Boka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.00 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat “Momento“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda od strane 32 godišnjeg E.P. iz Orašja protiv koga će patrola PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim tučom izvršenog od strane navedenog 32 godišnjeg E.P. iz Orašja koji je lišen slobode i protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.11 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu službenice kolodvora u Orašju od strane već imenovanog 32 godišnjeg E.P. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 14.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu nogometnog stadiona u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 09-10.30 sati je izvršena obdukcija preminulog 22 godišnjeg L.M. iz Kostrča nakon čega je tijelo preminulog predano obitelji radi ukopa. Koristim priliku u ime uprave policije MUP-a izraziti sućut obitelji preminulog kolege.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.05.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __4__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __9__prijava prometnih nezgoda.
  __8__prijava narušavanja jrim.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske te smo organizirali__587__različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to: 259 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana i 321 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja odredbe o zabrani kretanja od strane 5 osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak te smo proveli 2 ostale mjere i radnje u svezi sa naredbama kriznih stožera, pružili asistenciju Županjskoj inspekcijskoj službi prilikom nadzora poštivanja epidemioloških mjera u ug. objektima na području Županije Posavske priliko čega su isti utvrdili ne poštivanje propisanih mjera od strane 3 ug. objekta na području općine Orašje.
  Zaprimili smo__7__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 17.-23.05.2021. godine smo zaprimili sveukupno__30__prijava građana te organizirali__587__aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti