Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period od 22.02.-01.03.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih tjedan dana na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su 4 prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodilo u ugostiteljski lokal „October“ u Odžaku na način da nepoznata osoba ili više njih izvršila provalnu krađu u navedeni lokal. Na mjesto događaja su upućeni službenici OKP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je provala izvršena na način da je nepoznata osoba metalnom barskom stolicom koja se nalazi na terasi razbila staklo na ulaznim vratima i iz lokala otuđila novčanik. Operativnim radom su službenici kriminalističke policije došli do saznanja da su navedeno KD počinili trideset trogodišnji Z.M. iz Lukavca i trideset jednogodišnji N.Dž. iz Odžaka, koji su uhićeni te će nakon kriminalističke obrade biti predani nadležnom tužitelju Županije Posavske. Dana 23. Veljače 2021. Godine imenovanim Z.M. i N.Dž., temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske, je produženo zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 22. veljače 2021. godine službenici OKP PU Odžak su vršeći očevid KD Teške krađe u lokalu October u Odžak došli do saznanja da je tijekom noći 21/22. veljače 2021. godine nepoznata osoba ili više njih izvršila KD Teška krađa u objekt „Turbe“ u koji vjernici ostavljaju milodare a koji se nalazi u Odžaku na lokaciji „Keserovka-Cvek“ i iz kojeg je otuđen novac i predmeti koji služe za solarno napajanje električnom energijom. Operativnim radom su službenici kriminalističke policije došli do saznanja da su navedeno KD počinili trideset trogodišnji Z.M. iz Lukavca i trideset jednogodišnji N.Dž. iz Odžaka, koji su uhićeni te će nakon kriminalističke obrade biti predani nadležnom tužitelju Županije Posavske.

  Dana 23. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u ul. Brodska bb, u Odžaku na način da je šezdeset jednogodišnja M.S. iz Odžaka prijavila svoga sina četrdeset jednogodišnjeg E.S kako verbalno uznemirava i fizički nasrće na nju i njezinog supruga N.S. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore s gore navedenim, nakon čega je imenovanog E.S. pozvala u službene prostorije PU Odžak gdje je isti uhićen te će protiv E.S. biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.
  Dana 27.02.2021 godine patrola PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilja u obitelji u Draganovcima izvršenog od strane 17 godišnjeg M.B. iz Draganovaca koji je tijekom obavijesnog razgovora predao patroli PS Orašje jednu cigaretu u kojoj se nalazila zelena biljna masa koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom je upoznat nadležni inspektor za narkotike koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je tek jedno narušavanje JRiM.
  Dana 27.02.2021 godine patrola Ps Orašje je u kršenju odredbi o policijskom satu zatekla 19 godišnjaka sa inicijalima A.A iz Tuzle i 27 godišnjaka sa inicijalima M.Š. iz Draganovaca protiv koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  PROMET

  Evidentirano je 9 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici M. Tita. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.G. iz Vrbovca koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom kojim i parkirano putničko motorno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta a imenovani M.G. je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju zadržan u PU Odžak u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj su sudjelovali J.N. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. M.D. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali A.M. iz Matića i L.Ž. iz D. Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali s putničkim motornim vozilima U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III ulici u kojoj su sudjelovali L.J. iz Zagreba koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. S.P. iz Metzingena (Njemačka). U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
  Dana 24. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari naspram ljekarne „Čavarović“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. K.O. iz Tolise, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici A. Šapčanina. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala A.T. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom nad kojim je izgubila nadzor i s istim sletjela s ceste i udarila u obiteljsku kuću V.S. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parkingu TC „City centar In“ u kojoj su sudjelovali P.M. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 26.02.2021. godine u 19.28 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 21 godišnji S.D. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 28.02.2021. godine u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu samostana u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 808 vozila i vozača, uručili su 80 prekršajnih naloga i 6 obavijesti o učinjenom prekršaju. Podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i iz prometa su isključili 3 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su 3 prijave ostalih događaja.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih nesuglasica u Boku, kojom S.Dž. iz Boka prijavljuje kako ima problema sa svojim bratom M.Dž. iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i s navedenim obavila obavijesne razgovore, te je imenovane upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 26.02.2021 godine u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Alić-Kočićka iz Orašja o čemu je upoznata patrola Ps orašje koja je navedenu Kočićku upozorila na ponašanje.

  Dana 27.02.2021. godine u 12.20 sati PS orašje je zaprimila prijavu pucanja vjetrobranskog stakla na PMV vlasništvo 32 godišnje L.R. iz Brčkog o čemu je patrola prometne policije sačinila adekvatnu dokumentaciju.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 38 nepoznatih osoba.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 103 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 332 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 11 prijava događaja i 8 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti