„Tjedni sudske nagodbe“ od 13.-24.05.2019. g. u Općinskom sudu u Orašju

Najčitanije

Obavještavaju se građani s područja koje u okviru svoje nadležnosti pokriva Općinski sud u Orašju da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine usvojilo zaključak u skladu s kojim će se u svim općinskim i kantonalnim sudovima u Bosni i Hercegovini provoditi „Tjedni sudske nagodbe“.

Stoga se pozivaju svi građani koji sudjeluju u postupcima pred Općinskim sudom u Orašju u svojstvu stranke, da se u razdoblju od 13. do 24.05.2019. godine aktivno uključe u mirno rješavanje spora na načina da:
-Samostalno ili preko svog zastupnika upute pismeni prijedlog postupajućem sucu, za zaključenje sudske nagodbe,
-Samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju suca kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe,
-Zajedno sa suprotnom stranom, te zastupnikom ukoliko ga ona ima, u toku navedenog razdoblja, pristupe u sud s prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Cilj ove aktivnosti je mirno, povjerljivo, brzo i efikasno rješavanje postupaka s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda, čime se ujedno postiže i znatna ušteda troškova postupka, izvijestili su iz Općinskog suda u Orašju.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti