Više

  „Tjedni sudske nagodbe“ od 15.05. do 26.05.2023. u Općinskom sudu u Orašju

  Najčitanije

  Obavještavaju se građani s područja koje u okviru svoje nadležnosti pokriva Općinski sud u Orašju da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine usvojilo zaključak u skladu s kojim će se u svim općinskim i kantonalnim sudovima u Bosni i Hercegovini provoditi „Tjedni sudske nagodbe“.

  Stoga se pozivaju svi građani koji sudjeluju u postupcima pred Općinskim sudom u Orašju u svojstvu stranke, da se u razdoblju od 15.05.2023. godine do 26.05.2023. godine aktivno uključe u mirno rješavanje spora na način da:

  -Samostalno ili preko svog zastupnika upute pismeni prijedlog postupajućem sucu, za zaključenje sudske nagodbe,
  -Samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju suca kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe,
  -Zajedno sa suprotnom stranom, te zastupnikom ukoliko ga ona ima, u toku navedenog razdoblja, pristupe u sud s prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

  Cilj ove aktivnosti je mirno, povjerljivo, brzo i efikasno rješavanje postupaka s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda, čime se ujedno postiže i znatna ušteda troškova postupka.

  PREDSJEDNIK SUDA
  Željko Živković

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti