Treća sjednica Vlade Županije Posavske

Najčitanije

Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (07.03.) u Orašju je održana treća sjednica Vlade Županije Posavske.
GODIŠNJI PROGRAM RADA VLADE ŽP ZA 2023.g.
Vlada Županije Posavske usvojila je Zaključak o donošenju Godišnjeg programa rada Vlade Županije Posavske za 2023. godinu. Predsjednik Vlade Topić naglasio je kako se radi o planskom dokumentu Vlade Županije Posavske u tekućem mandatnom periodu koji se temelji na najvažnijem financijskom dokumentu Proračunu ŽP, planovima svih devet ministarstava, županijskih ureda, te Strategiji razvoja Županije Posavske 2021.- 2027.g. Godišnji Program rada Vlade ŽP za 2023.g. godinu biti će proslijeđen u skupštinsku proceduru.
PROVEDBA SRATEGIJE RAZVOJA ŽUPANIJE POSAVSKE
Usvojeno je Izvješće o razvoju s pregledom provedbe Strategije razvoja Županije Posavske 2021. -2027. za 2021. godinu. Razlog za donošenje ovog zaključka je godišnje izvještavanje Vlade Županije Posavske o provedbi Strategije razvoja Županije Posavske 2021.-2027. godina za 2021. godinu, ističu iz Ureda za razvoj, europske integracije i borbu protiv korupcije.
GRANT ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA, OBRTA I ZADRUGA
Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2023. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga u iznosu od 552.375,00 KM i to za: ispunjenje ugovornih obveza po višegodišnjim poticajima iz 2016., 2017., 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. godine, ispunjenje obveza po „Sporazumu o osnivanju gospodarsko-socijalnog vijeća na teritoriju Županije Posavske“ („Narodne novine Županije Posavske“, broj: 2/04) i potpore pravnim osobama u oblasti gospodarstva s područja Županije Posavske (komore, računovodstvene i slične udruge).
SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA
Vlada Županije Posavske usvojila je Zaključak od davanju na zaključivanje Sporazuma o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske. U ime Vlade ŽP Sporazum će potpisati predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.
POVEĆANJE SUFINANCIRANJA VJEŽBENIKA
Usvojen je Zaključaka o izmjeni Zaključka o sufinanciranju zapošljavanja vježbenika. Razlog donošenja ovog akta jeste potreba izmjene Zaključka o sufinanciranju zapošljavanja vježbenika, koji je Vlada Županije Posavske donijela tijekom 2020. godine, tako što će se povećati iznos sufinanciranja zapošljavanja vježbenika s dosadašnjih 600,00 KM na 750,00 KM.
RJEŠENJA I UREDBA
Usvojeno je Rješenje o postavljenju ravnatelja Ureda za razvoj, europske integracije i borbu protiv korupcije Županije Posavske (Marko Vukić).
Usvojeno je Rješenje o imenovanju sedam članova Županijskog povjerenstva za Program javnih investicija.
Usvojena je Uredba o reprezentaciji i poklonima kod korisnika Proračuna Županije Posavske. Razlog donošenja ove Uredbe jeste što do sad nije bilo pravno regulirano uređivanje materije vezane za reprezentacije i poklone kod korisnika proračuna ŽP.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti