Više

  Trodnevna edukacija za poljoprivredne proizvođače

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske održano je trodnevno predavanje za poljoprivredne proizvođače ( 22., 23, i 24. veljače). Predavanja su održana u Orašju u prostorijama Srednjoškolskog centa u Orašju.

  -Nakon obuke poljoprivrednih proizvođača od strane društva za edukaciju i konsultacije BSG Fincons d.o.o. Sarajevo koji su registrirani kao obrtnici ili su u procesu registracije obrta na temu „Osnovi registracije obrta i privrednih društava, kao osnovne karakteristike vođenja poslovnih knjiga za obrt i privredna društva s naglaskom na poljoprivredni obrt“, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će nastaviti sa obukom prve grupe polaznika kao i animiranjem preostalih zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača za obuku.  Poljoprivredni proizvođači su tijekom edukacije koji su nazočili obuci pokazali su zavidnu razinu znanja i zainteresiranosti. Kroz praktične primjere približen im je način funkcioniranja obrta sa osvrtom na poljoprivrednu proizvodnju čime su se stekli uvjeti za registraciju poljoprivrednih proizvođača u Županiji Posavskoj u sustav obrtnika a kako bi ispunili propisane uvjete za dodjelu novčanih potpora preko 6.000,00 KM.

  Poljoprivredni proizvođači koji su uzeli sudjelovanje u trodnevnoj edukaciji, stekli su praktična znanja koja će im koristiti u budućem radu, unapređenju rada i proizvodnje na vlastitom gospodarstvu. Prateći zakonsku regulativu koja se odnosi na Sektor poljoprivrede  kao i nametnute obveze prema našim poljoprivrednim proizvođačima, ovo Ministarstvo u kontinuitetu radi na edukaciji poljoprivrednih proizvođača sukladno svojim mogućnostima, a prema Planu i programu za 2017. g., ističe u priopćenju Manda Oršolić, pomoćnica ministra poljoprivrede u Sektoru za poljoprivredu.

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti