Više

  U Bruxellesu na političkom forumu između EU i BiH i predsjednici županijskih vlada među kojima je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić

  Najčitanije

  Više od 40 političkih aktera iz BiH u Bruxellesu sudjeluje na drugom političkom forumu pod predsjedavanjem europskog povjerenika za proširenje Olivera Varhelyija. Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto predvodi izaslanstvo dužnosnika iz Bosne i Hercegovine, uključujući čelnike pet vladajućih stranaka u zemlji čije stranke čine većinu, s entitetskim, ali i županijskim predsjednicima vlada. Među predsjednicima županijskih vlada u Bruxellesu sudjeluje u radu planiranih sastanaka i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  -Proći ćemo sve teme i čini mi se, ako bismo mi pokazali vrlo jasnu otvorenost i da svi želimo isto, onda smo vrlo blizu toga da se i u prosincu taj proces proglasi pozitivnim. Mi ćemo pokazati vrlo jasnu europsku opredijeljenost, naglasio je u izjavi za medije predsjednik HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragan Čović. Kako je naveo, održat će se više sastanaka, najprije s predsjednicima stranaka koje čine poziciju u vlasti, pa iza toga sastanak sa svim parlamentarcima, klubovima, a zatim i sastanak sa svim predstavnicima županijskih vlada.

  Prvi Forum je održan 17. svibnja ove godine u BiH i to je forma u kojoj predstavnici pozicije i opozicije predstavljene kroz šefove klubova, uz ministre i najodgovornije političare u BiH razgovaraju o aktualnom trenutku, prije svega u smislu europskih integracija.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti