Više

  U Domaljevcu otvoren područni ured Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći ŽP

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je 2010.g. utemeljila Zavod za pružanje pravne pomoć Županije Posavske sa sjedištem u Odžaku, potom u Orašju, a od danas i područni ured u općini Domaljevac- Šamac. Ured se nalazi u zgradi općinske uprave u Domaljevcu, a na simboličan način službeno su ga otvorili Program menadžerica Zajedničkog programa Ujedinjenih naroda Nina Kovač i predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić uz nazočnost načelnika općine Domaljevac-Šamac Maria Jurkić.

  -Drago mi je što smo imali priliku da podržimo ovaj projekt otvorenja područnog ureda u Domaljevcu u okviru Zavoda za besplatnu pravnu pomoć Županije Posavske. Nadamo se da će se time građani iz ovog dijela BiH osjećati ohrabreni da ostvare besplatnu pravnu pomoć koja im je potrebna. Sada im je ona dostupna u sve tri općine Županije Posavske, izjavila je nakon otvorenja Ureda Nina Kovač, program menadžerica Zajedničkog UN programa “Traženje zaštite, podrške i pravde za žrtve seksualnog nasilja u ratu u BiH”.Pri tome se osobito zahvalila na suradnji koju imaju sa pojedinim donatorima, u prvom redu sa Vladom Kraljevine Britanije, Kanade te fondom UN Action. -Otvaranje područnog ureda je samo jedna od tih potpora. Ono što će slijediti, kazala je, to su edukacije s ciljem profesionalnog usavršavanja kadra kako bi se krajnjim korisnicima, posebno ranjivim kategorijama kao što su civilne žrtve rata osigurala što kvalitetnija usluga.

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić u prigodnom se obraćanju zahvalio donatoru UNDP-u, načelniku općine te istaknuo:

  -Zahvaljujem se prije svega donatoru koji je implementirao ovaj projekt, kao i načelniku općine koji je ispred općine omogućio slobodan prostor u općinskoj zgradi gdje  županijski Zavod za pružanje besplatne pravne pomoći od danas ima svoj poseban ured na korist građanima ove općine Županije Posavske. Želimo da je besplatna pravna pomoć dostupna  jednako svim građanima a osobito onima koji su socijalno ugroženi , kao i braniteljima koji također vrlo često obraćaju za pravnu zaštitu.

  Melita Huseinović, ravnateljica Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Županije Posavske naglasila je kako je ostvaren strateški cilj Zavoda o pružanju besplatne pravne pomoći na području sve tri općine Županije Posavske, kako bi bili servis građanima najugroženijoj skupini građana socijalno ugroženima, braniteljima, civilnim žrtvama rata.

  Načelnik općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić u prigodnom se obraćanju zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.-Ovo je na korist građanima naše općine,  pa vjerujem da će time Zavod sa ovim područnim uredom opravdati svoje postojanje, kazao je načelnik Jurkić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti