Više

  U Jenjiću obilježen Spomen-dan za sve umrle, nestale i poginule branitelje

  Najčitanije

  U mjesnoj zajednici Jenjić obilježen je Spomen-dan za sve poginule, umrle i nestale branitelje u 1. i 2. svjetskom i Domovinskome ratu. U znak trajnog pijeteta u crkvi Rođenja bl. Djevice Marije u Jenjiću održana je sveta misa koju je predvodio župnik župe u Vidovicama vlč. Marijan Brkić, a potom su položeni vijenci i upaljene svijeće kod Spomen obilježja u Jenjiću. Predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić bili su uz ostale nazočni obilježavanju Spomen dana u Jenjiću.

  U izjavi za javnost predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić je naglasio:
  -Kao i svake godine na blagdan svetog Petra i Pavla okupljamo se na ovome mjestu u Jenjiću na istočnom dijelu Grada Orašje kako bi odali počast svim žrtvama stradalima, poginulima i nestalima, kako u 1. i 2. svjetskom i Domovinskom ratu. Ovo mjesto je dosta pretrpjelo, dosta je žrtava palo za slobodu u Domovinskom ratu, jer osam je poginulih iz ovako malog mjesta budući su bili prvi na udaru u Domovinskom ratu. Nažalost, Jenjić je stradao također i u poplavama. Zbog toga odajem priznanje svima onima koji su organizirali da se svake godine na Petrovo okupljamo kako bi odali počast svim stradalima. Ovo mjesto to zavređuje. Skupština, Vlada Županije Posavske i Grad Orašje svakako stoji iza organizacije ovakvih događanja kako bi dali potporu i ustrajali u tome i u budućnosti, izjavio je predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

  Predsjednik mjesne zajednice Jenjić Ivo Knežević je i nekadašnji branitelj. Veliki je zagovaratelj mira. -U Jenjiću ima života i događanja koja okupljaju ljude a to je, zaključuje, pozitiva koja budi nadu u bolju budućnost. Nadamo se boljem te da će politički predstavnici i civilni sektor zagovarati mir, a tko je protiv mira, taj je protiv čovjeka koji će stradavati sve dok nije za mirnu opciju, poručuje Knežević.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti