Više

  U MZ Kopanice dostojno obilježena 27. obljetnica oslobođenja

  Najčitanije

  Prigodnim sadržajima jučer (27.10.2019. g.) je u MZ Kopanice dostojno obilježen datum iz Domovinskog rata, 25.listopada 1992. godine, povijesni dan kada su postrojbe HVO-a oslobodile Kopanice. Branitelji su neviđenom hrabrošću protjerali neprijatelja i vratili okupirani teritorij pod svoju kontrolu.

  U povodu obljetnice i u znak sjećanja na poginule, umrle i nestale branitelje, organizirani su prigodni sadržaji u znaku svete mise u crkvi Sv. Mihovila koju je predvodio župnik vlč. Đuro Živković. Upriličeno je polaganje vijenaca uz Spomen obilježje za poginule, umrle i nestale branitelje u Kopanicama, na kojem su ispisana imena 15 branitelja i 8 civila stradalih u Domovinskom ratu. Vijence su položili predstavnici MZ Kopanice, Vidovice i Jenjić, zatim predsjednici Vlade i Skupštine ŽP Đuro Topić i Blaž Župarić, načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, kao i izaslanstva brojnih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođena Marijanom Kopićem ministrom branitelja.


  Ministar branitelja u Vladi ŽP Marijan Kopić, istaknuo je da su u oslobađanju Kopanica sudjelovali branitelji iz svih mjesnih zajednica i dragovoljci iz RH. –Ovakvi događaji ne smiju nikada otići u zaborav i ne smijemo dopustiti da se o njima šuti. Drago mi je da su na obilježavanju obljetnice bili i mladi, jer naša obveza je da djeca u budućnosti uče tko je obranio ovaj prostor i na koncu da je sloboda plaćena brojnim žrtvama koje nikada ne smijemo zaboraviti, naglasio je Kopić.

  Obilježavanju obljetnice i odavanju počasti stradalim braniteljima nazočio je predsjednik Vlade Đuro Topić koji je istaknuo da Županija Posavska kroz projekte daje doprinos opstanku na ovom području, uz ostale projekte i završetak obnove Savskog nasipa u Kopanicama, što je uvjet normalnog života i novog zamaha u razvoju i budućnosti na ovim prostorima.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti