Više

  U Odžaku i Orašju potpisani ugovori infrastrukturnih projekata

  Najčitanije

  Ovogodišnje građevinske sezone na području Županije Posavske biti će provedeno još sedam infrastrukturnih projekata u suradnji Vlade Županije Posavske, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i lokalnih zajednica. Prvi korak na tom putu, učinjen je u Odžaku gdje su u uredu ministra pravosuđa i uprave ugovore s Amirom Zahirovićem, savjetnikom federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica potpisali Mirsad Ahmetović, dopredsjednik Vlade Županije Posavske i ministar pravosuđa i uprave i Pero Radić, ministar prometa veza i zaštite okoliša.
  -Do kraja godine biti će okončani i projekti u odžačkoj općini – saniranje i rekonstrukcija Omladinske ulice, izgradnja atletske staze, rekonstrukcija objekta stare zgrade dr Gojinić i izgradnja staza i platoa ispred Mezarja u Odžaku. U saniranju Omladinske ulice u središtu Odžaka Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uložiti će oko 73.000,00 KM, u projekt izgradnje atletske staze, koji je kandidirao Rekreativno – atletski klub Podvučjak, 80.000,00 KM, u nastavak obnove zgrade dr Gojinić 50.000,00 KM, koju će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata, a u izgradnju staza i platoa ispred Mezarja u Odžaku oko 69.000,00 KM, naglasio je ministar Radić.
  Nakon potpisivanja ugovora u Odžaku, ugovori su potpisani i u Orašju. Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je 100.000,00 KM za radove na rekonstrukciji dijela 11. ulice u Orašju i 75.000,00 KM u obnovu ceste Kralja Tomislava u Oštroj Luci.
  Ministri Radić i Ahmetović zahvalili su se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na financijskoj pomoći u obnovi i rekonstrukciji cestovne i druge infrastrukture.
  -Naš je primarni cilj cijelo područje Županije Posavske učiniti i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu razvijenijim za opće dobro svih građana. Već iduće godine u planu je među ostalim i obnova krovišta, internoga odjela i odjela dijalize Županijske bolnice u Odžaku. U realizaciji tog i drugih projekata na cijelom posavskom području sve lokalne zajednice imaju punu potporu Vlade Županije Posavske, kazao je Ahmetović.
  Amir Zahirović, savjetnik federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica, među ostalim je istaknuo da će daljnjim osiguranjem financijskih sredstava s federalne razine vlasti suradnja s županijskim i općinskim vlastima još više imati učinka. Samo ove godine to je ministarstvo izdvojilo oko pola milijuna maraka za kandidirane projekte čija će realizacija biti okončana do kraja ove godine, naglasio je Zahirović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti