Više

  U Orašju Međunarodna konferencija Paneuropske unije BiH

  Najčitanije

  U Orašju se pod pokroviteljstvom Vlade ŽP i općine Orašje održava Međunarodna konferencija Paneuropske unije BiH pod nazivom „Europski proces proširenja – prekogranična suradnja kao instrument europskih integracija“. Skup će se održati u hotelu Navis, započinje danas (25.05.) od 18,00 sati i trajat će do nedjelje 27.05.2018. godine.

  Teme o europskim integracijama Bosne i Hercegovine pratit će u Orašju oko 100 predstavnika paneuropskih organizacija iz nekoliko zemalja, predvođenih predsjednikom Međunarodne Paneuropske unije Alainom Terrenoireom, kao i predstavnici europskih institucija i organizacija, domaći društveno-politički, akademski, kulturni i drugi predstavnici, veleposlanici i drugi diplomatski predstavnici. Na otvorenju će govoriti predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić i počasni predsjednik Paneuropske unije BiH Franjo Topić.

  Na temu „Poruka Europske unije zemljama Jugoistočne Evrope“, izlagat će i Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, zatim Tonino Picula i Norbert Lins, zastupnici u Europskom parlamentu i Bernd Posselt, predsjednik Paneuropske unije Njemačke. Konferencija nastavlja rad u subotu s još četiri Panela: Europska perspektiva zemalja Jugoistočne Europe, Multikulturalizam Jugoistočne Europe kao doprinos multikulturalizmu u Europi, Prekogranična suradnja i europske integracije i Paneuropa i Jugoistočna Europa. Na kraju konferencije bit će usvojena Paneuropska deklaracija koja će biti upućena predstavnicima bh. institucija i Europske unije, a održat će se i sjednica proširenog Predsjedništva Međunarodne paneuropske unije.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti