Više

  U Orašju obilježen Dan policije u organizaciji MUP-ova: HBŽ-a, ZHŽ-a, HNŽ-a, SBŽ-a i PŽ

  Najčitanije

  U organizaciji MUP-ova Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom HNS-a, prvi put u Županiji Posavskoj u Orašju obilježen je Dan policije 30. rujna. Tim povodom održano je misno slavlje u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju koje je predvodio župnik fra Bono Kovačević. Nadahnute riječi propovjedi uputio vojni kapelan fra Marinko Živković. Brojna visoka izaslanstva potom su položila vijence uz središnje Spomen obilježje za poginule branitelje u Orašju.

  Program je nastavljen svečanom akademijom u kino dvorani u Orašju. Uz predsjednika HNS-a i zamjenika predsjednika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića i članove predsjedništva HNS-a, bili su predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH i FBiH, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS Josip Jerković, ministar Davor Čordaš, predstavnici policijskih agencija, pripadnici OS BiH, predstavnici Veleposlanstva i konzulata RH u BiH, predstavnici vlasti svih pet županija, kao i brojni policijski djelatnici iz reda organizatora iz pet županijskih MUP-ova (ministri: Željko Nedić, Slađan Bevanda, Zdravko Boras, Darinko Mihaljević, Feliks Vidović i šef policije Brčko Distrikta BiH Goran Pisić).

  Pozdravne riječi na početku je uputio ministar unutarnjih poslova ŽP Željko Nedić koji je govorio o povijesti i ulozi policije. -Visok stupanj osobne imovinske sigurnosti je strateški cilj, te temeljena i trajna zadaća MUP-a Županije Posavske koji od svog osnutka pa do danas prešlo značajan put na planu opremanja, edukacije i usvajanja najviših standarda o radu, te stasalo u odgovornu i stabilnu policijsku organizaciju sposobnu da odgovori na sve sigurnosne izazove suvremenog doba, istaknuo je Nedić.

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, uz čestitanje Dana policije, zahvalio je svima koji su doprinijeli u razvoju policijskih snaga. -Vlada Županije Posavske će nakon današnjeg potpisanog Kolektivnog ugovora, nastaviti i drugim mjerama, skupa s policijskim službenicima, učiniti sve da imamo jedan siguran prostor u Županiji Posavskoj. Prilika je zahvaliti se svima onima koji su u tom vremenu od 90.-ih godina, od svih policajaca, zapovjednika, svih naših ministara dali svoj doprinos razvoju ovakve policije. Ali isto tako zahvala svima onima koji će u budućnosti skrbiti o sigurnosti ovoga prostora. Naći ćemo načina kako odgovoriti na izazove modernog vremena i vjerujem da ćemo u svemu tome uspjeti, kazao je Topić.

  Mijo Krešić zamjenik ministra sigurnosti BiH naglasio je kako se diljem Europe i svijeta navršilo 70 godina od obilježavanja Dana policije, čiji je zaštitnik Sveti Mihovil. –„Za policiju je važno provođenje zakona, častan i pošten rad, te ulaganje u izvrsnost i znanje kako bi odgovorili sigurnosnim izazovima današnjeg vremena“, kazao je Krešić. Cijeli program Akademije bio je upotpunjen prigodnim glazbenim dionicama u izvedbi sestara Marije i Jelene Ilišević.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti