Više

  U Orašju obilježena 31. obljetnica utemeljenja HVO-a

  Najčitanije

  U povodu 31. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju su danas (05.04.) uz vojne počasti položeni vijenci i upaljene svijeće uz Spomen obilježje za poginule branitelje, pripadnike HVO-a. Vijence su položili predstavnici udruga iz Domovinskoga rata s prostora Županije Posavske, zakonodavne i izvršne županijske i gradske vlasti i predstavnici Oružanih snaga BIH. Opijelo za poginule, umrle i nestale pripadnike HVO-a s ovoga područja kao i sve stradalnike iz proteklih ratova izmolio je vojni kapelan fra Marinko Živković.

  Diljem Bosne i Hercegovine od 3.4.-5.4. obilježava se 31. obljetnica utemeljenja HVO-a i 18. obljetnica 1. gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH. Predstavnici civilnih vlasti, braniteljskih udruga i Oružanih snaga u BiH pale svijeće i polažu vijence u 44 grada i općine u kojima je djelovao HVO, a središnja svečanost održat će se 11. travnja u Mostaru, datum koji se obilježava kao datum osnutka HVO-a.

  -Nakon 31 godinu mogu reći da nije bilo Hrvatskoga vijeća obrane i žrtve poginulih branitelja vjerujem da ne bi bilo ni Županije Posavske. Mi smo znali kao braniteljska populacija što je bila naša povijesna zadaća i uloga. Tvrdim da smo je časno odradili. Mišljenja smo da se žrtve iz Domovinskog rata ne smiju zaboraviti. Možemo poručiti da je došlo vrijeme istine, ljubavi, pomirenja i da nam je to svima potrebno. Ujedno želim čestitati 31. obljetnicu dana Hrvatskoga vijeća obrane svim braniteljima i članovima njihove obiteljima gdje god se oni danas nalazili, izjavio je Marijan Arlović, dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg-Bosne i predsjednik Udruge dragovoljaca u Županiji Posavskoj.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti