Više

  U Orašju održana druga sjednica Ministarske koordinacije za oblast socijalne politike u Federaciji BiH

  Najčitanije

  U dvorani za sjednice Vlade Županije Posavske u Orašju danas je održana druga sjednica Ministarske koordinacije za oblast socijalne politike u Federaciji BiH. Ministarsku koordinaciju za oblast socijalne politike kao radno tijelo, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, imenovala je Vlada FBiH, a čine je federalni ministar rada i socijalne politike, ministri iz oblasti socijalne politike svih deset županija, te po jedan član iz svakog resornog ministarstva.
  Na početku sjednice pozdravne riječi uputili su federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i ministar zdravstva i socijalne politike ŽP Damir Živković.
  Tijekom koordinacije je održana prezentacija aplikacije za izradu kataloga socijalnih prava i usluga u Federaciji BiH. Razgovaralo se o mapiranju socijalnih ustanova u FBiH, provedbi Zakona o pravima civilnih žrtava rata, te o smještaju u federalnim ustanovama socijalne zaštite.
  Federalni ministar Adnan Delić tijekom svoje prve posjete Županiji Posavskoj je posjetio i Udrugu osoba s posebnim potrebama “Put u život” u Orašju.

  -Prije svega želim da se zahvalim današnjim domaćinima, resornom ministru i predsjedniku Vlade Posavske županije. Prva naša aktivnost ovdje je bila posjeta udruženju koje se brine o osobama s invaliditetom. Nakon toga smo imali drugu sjednicu Ministarske koordinacije čiji je cilj koordinacija i harmonizacija svih pitanja iz oblasti socijalne politike i mislim da smo danas imali izuzetno konstruktivnu i kvalitetnu sjednicu i da smo donijeli kvalitetne zaključke. Ideja je da zajedno razmjenjujemo ono što radimo u kontekstu mjera i politika, te da zajedno donosimo određene mjere i jedino na taj način možemo postići određene iskorake i bolje rezultate kada je ova oblast u pitanju, izjavio je federalni ministar Adnan Delić.

  -Danas smo raspravljali o temama koje se tiču socijalnih prava svih naših korisnika. Prije toga smo obišli Udrugu koja se brine o djeci s posebnim potrebama. Također, ministar nam je govorio o novim sredstvima koja se nalaze u proračunu Federalnog ministarstva i na koji način to možemo koristiti. Jedna stavka je 16 milijuna KM, a odnosi se na svako rođeno dijete u Federaciji, gdje će svako dijete odnosno roditelji dobiti 1.000, KM, rekao je ministar zdravstva i socijalne politike ŽP Damir Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti