Više

  U Orašju sastanak s županijskim ministrima unutarnjih poslova

  Najčitanije

  Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač danas (11.03.) u Orašju su održali redoviti zajednički radni sastanak, kome su nazočili županijski ministri unutarnjih poslova i policijski komesari. Uz ostale sastanku je bio nazočan ministar MUP-a u Vladi Županije Posavske Meho Delić. Na sastanku je razmatrana sigurnosna situacija na području F BiH i druga aktualna pitanja iz domena policijskog rada.

  U izjavi za medije nakon sastanka direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač je kazao:
  -Ovo su redoviti  radni sastanci. Prije svega smo analizirali stanje sigurnosti kroz prezentiranu informaciju sa pokazateljima stanja sigurnosti u F BiH za veljaču ove godine. Stanje je ocijenjeno zadovoljavajućim sa zaključcima pojačanih policijskih aktivnosti kada je riječ o sigurnosti prometa na cestama zbog prometnih nezgoda sa smrtnim stradavanjima i teško ozlijeđenim. Kada je riječ o kriminalitetu, aktivnosti policije pojačana je u smjeru djelovanja na otkrivanju istragama krivičnih dijela iz oblasti financijskog i gospodarskog kriminala, sa posebnim naglaskom na krivična djela i počinitelje krivičnih djela koruptivnog karaktera. Također će pojačana aktivnost biti vezana za problematiku otuđenja motornih vozila što je posebno izraženo na području kantona Sarajevo, izjavio je direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

  Kada je riječ o ostalim aktivnostima Lukač je izdvojio temu terorizma. -Mi već duže vrijeme realiziramo projekt i provodimo aktivnosti na sagledavanju stanja u oblasti djelovanja radikalnih zajednica na prostoru FBiH i u BiH. Puno toga je realizirano i idemo dosta oštrim tempom ka cilju koji je predviđen projektom, a to je potpuno neutraliziranje djelovanja bilo kakvih radikalnih zajednica koje djeluje sa pozicija ekstremizma bilo koje vrste, i radikalizma kao osnove za regrutiranje ili aktiviranje određenih terorističkih kapaciteta koji se mogu pojaviti u okviru djelovanja radikalnih zajednica u BiH. Posebno nam je bitna kategorija osoba u vezi sa tom problematikom koja se odnose na povratnike sa ratišta u Siriji i Iraku. Mi smo sačinili na nivou FBiH registar takvih osoba koje predstavljaju opasnost i sigurnosnu prijetnju u BiH i izvan države. Sve te osobe su pod vrlo pojačanim nadzorom policijskih službi. Takav registar je od strane federalne uprave policije dostavljen je županijskim policijama u F BiH i BiH, državnim policijskim agencijama tako da su kretanje, praćenje aktivnosti ponašanja i djelovanja tih pojedinaca stavljeni pod nazor. Mi to otvoreno kažemo i poručujemo tim osobama, kako bi znali da su pod takvim nadzorom, prije svega sa stajališta preventive, izjavio je Lukač.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti