Više

  U Orašju središnje obilježavanje 28. obljetnice UDiVDR HVO HB

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade i Skupštine Županije Posavske Đuro Topić i Blaž Župarić nazočili su u Orašju sadržajima koji su u Orašju upriličeni u povodu 28. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB. Čast središnjeg obilježavanja značajne obljetnice dobila je oraška podružnica UDiVDR HVO Herceg-Bosne. Tim je povodom održana misa za poginule branitelje HVO-a u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca uz predvođene fra Bone Kovačevića. U završnici mise simbolično je zapaljena svijeća nade i zajedništva koje su nosili predstavnici šest braniteljskih Udruga iz Domovinskoga rata, kako bi je, naglasio je župnik, ponijeli u svoja odredišta kao svjetlost nade i vjere u bolju budućnost hrvatskoga čovjeka.

  Za značajnu obljetnicu šest izaslanstva položila su vijenci i zapalila svijeće uz središnje Spomen obilježje ispred Središnjeg Spomen obilježja podignuto u Orašju za poginule branitelje. Vijence su položila izaslanstva UDiVDR HVO H-B koje je predvodio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg-Bosne Nikica Tomić, izaslanstvo HNS-a kojeg je predvodio predsjednik HNS i HDZ BiH dr. Dragan Čović, izaslanstvo Vlade Županije Posavske i Skupštine predvodili su predsjednici Đuro Topić i Blaž Župarić. Vijenac su položili i zapalili svijeće i izaslanstvo Ministarstva branitelja i Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata ŽP i Grada Orašja koje je predvodio Drago Kopić, Udruge proistekle iz Domovinskoga rata HVO-a Ravne Brčko predvođeno ratnim zapovjednicima Ivom Filipovićem i Martinom Frančeševićem i izaslanstvo Ministarstva obrane i OS BiH predvođeno Mijom Krešićem, zamjenikom ministra obrane BiH.

  -28. godina je od osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO Herceg-Bosne. Posavska Županija je simbol otpora slično kao što se događalo u Vukovaru. Orašje se uspjelo obraniti i hvala Bogu da nije doživjelo sudbinu toga herojskog grada. Svjesni smo koliko je ogromna žrtva ovoga prostora ali branitelji su bili jači i obranili su ovaj prostor. Zahvaljujući njima danas smo tu i želimo prije svega dati počast poginulim braniteljima, pokojnim braniteljima i pokloniti se živim braniteljima i dragovoljcima i veteranima Domovinskoga rata da im zahvalimo na najvećoj žrtvi koju su davali u obrani, poručio je iz Orašja u izjavi za javnost Nikica Tomić predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg-Bosne.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti