Više

  U Orašju svečano otvoreni novi prostori Županijskog poreznog ureda Orašje

  Najčitanije

  Porezna uprava Federacije BiH svečano je danas (01.02.2022.g.) otvorila nove prostore Županijskog poreznog ureda Orašje. Presijecanjem vrpce nove prostore otvorili su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i rukovoditeljica Županijskog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić. Svečanosti su uz ostale bili nazočni predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar financija u Vladi ŽP Mijo Stanić, načelnik općine Orašje Marijan Oršolić, predstavnici županijskih institucija, te uz ostale i predstavnici tvrtki, porezni obveznici koji su u prošloj godini uplatili najviše poreznih prihoda: „Vinković“ d.o.o. Oštra Luka, „Maxi“ d.o.o. Orašje, „Metal profit“ Odžak i „MK“ Domaljevac.

  -Proceduru kupovine poslovnih prostora za smještaj Županijskog poreznog ureda Orašje, Porezna uprava Federacije BiH pokrenula je nakon što je Parlament Federacije BiH donio odluku o nabavci prostorija sa smještaj Federalnog ministarstva financija – Porezna uprava Federacije BiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj krupi. Za smještaj Županijskog poreznog ureda Orašje shodno propisanom kriteriju odabrana je dostavljena ponuda ponuđača poslovnog subjekta „Vinković“ d.o.o. Oštra Luka koja je ispunjavala uvjete propisane ponovnim Javnim oglasom i nakon obavljenih pregovora sa ponuđačem postignuta je konačna cijena za navedeni poslovni prostor u iznosu od 300.000,00 KM s uračunatim PDV-om koji je osigurala Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo financija u proračunu za 2021.g., priopćili su iz Porezne uprave Federacije BiH.
  Nove prostorije Županijskog poreznog ureda Orašje smještene su u 36. ulici broj 26. u Orašju (zgrade za stanovanje koje je izgradila tvrtka Vinković u neposrednoj blizini ureda notara, suda i Vlade).
  Nakon svečanog otvorenja prostora izjavu za medije dali su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, a zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovome projektu izrazila je i rukovoditeljica Županijskog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić.

  -U odnosu koliko radi porezna uprava i koliko ulaže i doprinosi razvoju Federacije Bosne i Hercegovine, mislim da su ovo zaista jedne skromne prostorije za rad djelatnika. Ovo je prvi prostor nakon 20 i više godina koje je porezna uprava kupila. Naročito se zahvaljujem našem dobavljaču ili prodavatelju od koga smo mi kupili ovaj prostor uz zaista povoljnu cijenu vašeg poreznog obveznika Vinković d.o.o. Zahvaljujem se i premijeru koji je donacijom također doprinio opremanju ovih prostorija i nadamo se da će zaposlenici porezne uprave u novim prostorijama dati još veći doprinos ubiranju javnih prihoda. Cilj porezne uprave, jest da je porezna uprava nastoji da bude jedna pravična, racionalna, efikasna i transparentna institucija i da zaposlenici porezne uprave svojim radom doprinose razvoju ukupnog društva, kazao je direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović te naglasio:
  Posavski kanton je jedan od najmanjih ali mi smo na ovom prostoru prošle godine naplatili preko 66 miliona maraka javnih prihoda iz nadležnosti porezne uprave i u odnosu na prethodnu godinu rast je tih javnih prihoda za oko 6 milijuna. Ovo je i najmanji kanton po broju zaposlenih sa 5722 i vjerujem da ćemo mi svojim doprinosom kroz ove aktivnosti doprinositi povećanju broja zaposlenih. Želim se također zahvaliti danas i svim poreznim obveznicima sa područja ovog kantona koji su dobrovoljno uplaćivali i plaćali svoje javne obveze, kazao je direktor Isović.

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić u prigodnom je obraćanju najprije čestitao na otvorenju novih prostora primjerenih za rad takve institucije te je uz ostalo kazao:
  -Raduje me da smo nakon nekoliko godina došli do toga da Županijski porezni ured Orašje ima ovakve prostorije za svoj rad. Zahvaljujem se i direktoru Porezne uprave Federacije BiH i Ministarstvu financija za doprinos da se ova investicija realizira, i na taj način u dijelu financijskih institucija na području Županije Posavske, na izvjestan način zaokruži jedna slika onoga što čini jačom ovu županiju. Vjerujem da će prostori omogućiti svim djelatnicima adekvatne uvjete za neometan rad i za ono što svi želimo, da Porezna uprava bude ne samo dio nekog represivnog aparata, nego mjesto komunikacije svih poreznih obveznika gdje će se sukladno zakonu rješavati sve teme iz nadležnosti ove institucije. Nadam se da će takva klima i takav ambijent ovdje i vladati, i želim da tako i potraje. Još jedanput čestitam i želim uspješan rad, kazao je predsjednik Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti