Više

  U organizaciji UNDP BiH razmjena iskustava o ulozi županijskih razvojnih agencija

  Najčitanije

  U organizaciji UNDP BiH, Splitsko-dalmatinske županije, Švicarske agencije za razvoj SDC i Federalnog zavoda za programiranje razvoja, u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, u četvrtak (9. studenog) razmijenili su iskustva predstavnici RERA-e SDŽ, Razvojne agencije Hercegbosanske i Županije Posavske, agencije Zapadnohercegovačke županije HERAG, razvojnih agencija Srednjobosanskog i Bosansko-podrinjskog kantona, Federalnog zavoda za programiranje razvoja iz Sarajeva i ILDP BiH.
  Pozdravnu riječ dobrodošlice za četrdeset okupljenih voditelja i djelatnika spomenutih agencija uputio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, koji je istaknuo kompetenciju svojih suradnika iz županijskog UO za gospodarstvo i EU fondove i županijske agencije RERA-e kao i njihovu spremnost pomoći kolegama iz Federacije BiH u planiranju razvojnih projekata. Župan je podsjetio okupljene na simboliku imena županijske agencije koje asocira na nekadašnju “reru” koja je uskotračnom prugom povezivala Split s mjestima Dalmatinske zagore.

  -Tako neka i u ova naša vremena RERA bude poveznica s vama iz susjedne Federacije BiH. Vodstvo i djelatnici naše RERA-e, kao i moji suradnici iz Županije moraju biti raspoloživi prenositi iskustva kolegama iz susjednih županijskih i kantonalnih razvojnih agencija, jer nam je zajednički interes imati konkurentnije gospodarstvo u regiji, rekao je župan Boban.
  Županu su na riječima dobrodošlice zahvalili i kratko o svojim županijama rekli predsjednici županijskih i kantonalnih Vlada: Marijan Klaić (Županija Posavska), Zdenko Ćosić (ZHŽ), Emir Oković (BPK ), i Muhamed Softić, savjetnik premijera Srednje-bosanske županije.
  Ravnatelj RERA-e Jozo Sarač i pomoćnica pročelnika županijskog UO za gospodarstvo i EU fondove Anđelka Vuković odgovarali su kolegama iz Federacije BiH na brojna pitanja o načinu funkcioniranja razvojnih agencija u RH, posebno o razvojnim projektima RERA-e i vlastitim iskustvima u planiranju i ostvarenju projekata iz poljoprivrede i gospodarstva, prometa, turizma, kulture i obrazovanja.
  Ivana Grubišić i Gorana Barić iz RERA-e predstavili su ulogu županijskih razvojnih agencija i partnerskih vijeća u Strategiji planiranja, te su predstavile neke primjere uspješnih razvojnih projekata u SDŽ. Nijaz Avdukić, pomoćnik direktora federalnog Zavoda za programiranje razvoja i Nasir Nalić istaknuli su zadovoljstvo nakon ovakve razmjene iskustava, prenosi web stranica Splitsko-dalmatinske županije.

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti