Više

  U Osijeku izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽP predvođeni ministrom branitelja

  Najčitanije

  Izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽP predvođeni ministrom branitelja Županije Posavske Ilijom Miškovićem, u kojima je bio i Marijan Arlović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, Zajednica podružnica u ŽP, posjetila su Osijek povodom Dana osječkih branitelja i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske Županije.
  Tijekom posjeta su obišli Spomen sobu poginulih branitelja i prostorije Udruge 106. HV Brigade Osijek, te nazočili prijemu u gradskom poglavarstvu s dogradonačelnikom i dožupanom gdje se razgovaralo o dosadašnjoj kao i budućoj suradnji na svim poljima.
  Svečanim mimohodom od Trga Ante Starčevića do Kapelice Majke Božje Kraljice Mira odana je počast za 1730 osoba od kojih je 1327 branitelja i 403 civila poginulih u Osijeku tijekom Domovinskog rata, te je upriličeno i polaganje cvijeća i paljenje svijeća, te prigodna molitva.
  U sklopu obilježavanja Dana osječkih branitelja posvećena je Kapelica Majke Božje Kraljice Mira koja je nakon 28 godina prvi puta cjelovito obnovljena.
  U mimohodu su, uz gradonačelnika Osijeka Ivana Radića i zamjenika župana OBŽ Matu Lukića, sudjelovali i osječki dragovoljci i branitelji, sve udruge proizašle iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatske vojske i policije, vatrogasne postrojbe, učenici osječkih srednjih škola, a prvi puta sudjelovali su i pripadnici 122. đakovačke brigade i 106. brigade HVO-a iz Orašja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti