Više

  U povodu Dana oružanih snaga BiH „Dan otvorenih vrata“ i postrojavanje u vojarni „Sinovi Posavine“

  Najčitanije

  U vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi jučer je svečano obilježen 1. prosinac Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 13-ta obljetnica osnutka OS BiH. Obavljeno je svečano postrojavanje postrojbe, a potom je svim pripadnicima OS BiH, vojnicima, dočasnicima i časnicima, čestitku uputio zapovjednik 3. pješačke bojne pukovnik Anto Klaić, te zahvalio na pojedinačnom doprinosu i naporu kojeg su uložili u izvršenje postavljenih zadataka i aktivnosti.

  –OS BiH nastavile su uspješnu suradnju sa civilnim strukturama, provodeći zajedničku obuku i vježbe, a po potrebi su bile angažirane na pomoći civilnim vlastima u slučaju elementarnih nepogoda, što se ove godine najviše očitovalo u pomoći pri gašenju požara. Pripadnici vojnih postrojbi sudjeluju s više od 20% u cjelokupnim operacijama humanitarnog deminiranja u BiH, a na našem prostoru već drugu godinu angažirana je 2.deminerska satnija. Također, pripadnici 3.pješačke bojne trenutno su angažirani u operaciji potpore miru u misiji u Afganistanu, istaknuo je pukovnik Klaić. U završnom dijelu svečanosti pukovnik Klaić je uručio zahvalnice općini Orašje i Vladi ŽP za odličnu suradnju i potporu aktivnostima bojne. U povodu Dana OS BiH, djelatnicima 3.pješačke bojne dodijeljene su stimulativne mjere za profesionalno izvršavanje poslova i zadataka.

  U povodu Dana Oružanih snaga BiH oko 200 učenika osnovnih škola, završnih razreda iz općina Orašje, Domaljevac Šamac i Odžak sudjelovali su na „Danu otvorenih vrata“ u vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi. Učenici su imali priliku upoznati se s vojničkim pozivom, a u pratnji pripadnika Treće pješačke bojne razgledali su naoružanje i vojnu opremu, kao i Taktičko-tehnički zbor s prikazom naoružanja i sredstava kojima raspolažu pripadnici te postrojbe. Za učenike je priređeno natjecanje u sklapanju i rasklapanju oružja. U natjecanju djevojčica prvo mjesto je osvojila Nina Oršolić, učenica OŠ Braće Radića Domaljevac, koja je ujedno bila ukupni pobjednik natjecanja. Drugo mjesto osvojila je Katarina Koturić, a treće Marija Blažanović, također učenice OŠ iz Domaljevca. U konkurenciji dječaka pobijedio je Mladen Koturić (OŠ Domaljevac), drugi je bio Mato Marković (OŠ Stjepana Radića u Boku ), a treći Ivan Matić (OŠ Vladimira Nazora Odžak).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti