Više

  U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru održana i Večer Posavine u Hercegovini

  Najčitanije

  U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2022. godine sinoć je održana manifestacija ,,Večer Posavine u Hercegovini’’ . Organizatori su ove tradicionalne večeri tri županije iz Hercegovine i Županija Posavska. Među nazočnima bili su predsjednici Vlada: Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske, Nevenko Herceg predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije i Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije. Među visokim dužnosnicima nazočio je dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, Borjana Krišto, zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma BiH, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Zoran Tomić, rektor Sveučilišta Mostar, ministri u Vladama svih razina vlasti, zastupnici i općinski načelnici, te ostali predstavnici gospodarskog, kulturnog, društvenog i političkog života.

  U ime suorganizatora ove večeri Vlade triju županija: Hercegbosanske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke, nazočnima se obratio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg. Uz riječi dobrodošlice i zahvale naglasio je bit i smisao ovakvog susreta, osnaživanje jedinstva i zajedništva Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

  Na svečanoj večeri u ime domaćina Županije Posavske prigodno se obratio predsjednik, Đuro Topić koji je zahvalio svima na dolasku, te ga raduje činjenica kako manifestacija i nakon 2 godine nije pala u zaborav, nego je i dalje poveznica, mjesto susreta razgovora i dogovora između predstavnika gospodarskog, kulturnog, društvenog i političkog života.-Večer je na tragu boljeg upoznavanja, zajedništva, suradnje i razmjene informacija, te iskustva u iznalaženju rješenja za probleme koje nam je donijela pandemija, istaknuo je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti